Godt kinoår i Sarpsborg

STOR FILM: Aksel Hennie i filmen "Max Manus" er ventet å trekke mange kinogjengere i desember.

STOR FILM: Aksel Hennie i filmen "Max Manus" er ventet å trekke mange kinogjengere i desember. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Nesten 70.000 har besøkt Verdensteateret hittil i år, og i desember står filmpremierene i kø.

DEL

- Vi har hatt et fantastisk år igjen, sier kinosjef Therese Nordnes til sa.no.

Det nøyaktige besøkstallet er nå på 69.722, og i årets siste måned regner kinobesøken med at publikum vil strømme til Verdensteateret.

- Jeg tipper vi får 10.000 besøkende. I begynnelsen av året var vi litt bekymret fordi det ikke var så mange store filmer, men nå viser det seg altså at de står i kø, sier Nordnes fornøyd.

Minst fem premierer

En rekke filmer har premiere den kommende måneden, og særlig er det knyttet store forventninger til den norske filmen "Max Manus" med Aksel Hennie i hovedrollen. Den har premiere 19.desember.

- Det er en film som garantert får mye oppmerksomhet.

Storfilmen "Australia", en film med blant andre Nicole Kidman og Hugh Jakman i hovedrollene, har premiere 2.juledag. I tillegg kan kinoen samtidig friste med den nye Jim Carrey-filmen "Yes Man", barnefilmen "Historien om Despereaux" samt familiefilmen "Beverly Hills Chihuahua".

- I fjor hadde vi nesten 87.000 besøkende, og det var det beste på lenge. Årets besøk ser også ut til å komme opp mot 80.000, og det er vi godt fornøyd med, fastslår Nordnes.

Overlegne kællær

Det er ingen tvil om hvilken film som har trukket flest til kinosalen i år: Lange Flate Ballær II er sett av 10.612 i Sarpsborg. På andre plass ligger filmen som har blitt tidenes mest inntektsbringende film: Mamma Mia!

- 7.700 har sett filmen på Verdensteateret, og det er veldig bra. Det er på samme nivå som besøket for Ringenes Herre-filmene, påpeker Nordnes.

Kinosjefen er ganske sikker på at ingen andre filmer i år greier å vippe de to ned fra topplasseringene.

Den tredje mest sette filmen i Sarpsborg i år er barnefilmen "Kung Fu Panda", som har et besøkstall på 3.063. High School Musical 3 følger på fjerdeplass med 2.613 seere. James Bonds Quantum of Solace ligger helt nede på 6.plass.

Mer vår-film

Kinosjefen ser allerede nå at filmnyhetene vil sørge for godt besøk også på nyåret. Flere av julefilmene vil fortsatt gå den første uka i januar, og i tillegg kommer både den norske filmen "Død Snø" og en ny Olsenbandenfilm.

- Høst og vinter er alltid en bra kinotid, hvor det kommer mange premierer. Men byråene har nok en utfordring i å våge seg på flere premierer i sommerhalvåret. I juli i år opplevde nesten alle rekordbesøk, sier Nordnes.

I USA er sommeren nå den beste kinotiden, og i 2009 blir for eksempel den nye Harry Potter-filmen på kinoen i sommer. Tidligere har ikke disse filmene hatt premiere før i november.

Artikkeltags