Musikalsatsing på Greåker

Premiereklare: Komitéleder Frida Torp og de andre ved musikklinjene på Greåker videregående skole, kan by på norgespremiere på «Dr. Jekyll and Mr. Hyde» onsdag 14. februar.

Premiereklare: Komitéleder Frida Torp og de andre ved musikklinjene på Greåker videregående skole, kan by på norgespremiere på «Dr. Jekyll and Mr. Hyde» onsdag 14. februar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

14. februar er det premiere på musikklinjene ved Greåker videregående skoles oppsetting av «Dr. Jekyll and Mr. Hyde».

DEL

– Det er første gang at stykket settes opp i Norge, så dette blir en norgespremière. Alle trinnene på musikklinjen, i tillegg til noen lærere, er med på oppsettingen. Til sammen er vi rundt 90 personer med på dette, sier komitéleder Frida Torp (18).

Stykket er basert på boken med samme navn, skrevet av Robert Louis Stevenson og utgitt i 1886. Historien om doktor Henry Jekyll, og hans mørke side, Mr. Hyde, ble for alvor kjent da den ble satt opp som teaterstykke i London to år senere.

– Vi ønsket å gjøre noe annerledes, i tillegg er «Dr. Jekyll and Mr. Hyde» egnet til at vi kan ha med mange elever i stykket. Greåker videregående skole setter opp musikaler hvert tredje år og vi framfører det i skolens gymsal. Vi startet opp prosjektet i høst, i tillegg til at vi har hatt andre prosjekter underveis, så nå har vi stykket godt innunder huden, sier Torp.

Mange: Rundt 90 elever og lærere er med på oppsettingen av «Dr. Jekyll and Mr. Hyde».

Mange: Rundt 90 elever og lærere er med på oppsettingen av «Dr. Jekyll and Mr. Hyde». Foto:

Komitélederen mener den største utfordringen har vært å ha kontroll på så mange elever samtidig.

– Men alle har vært veldig flinke, møtt opp til tiden og gjort det de skal gjøre, selv om det har vært utfordrende å ha kontroll på alle, når vi er så mange. Men det har vært veldig lærerikt og jeg angrer ikke på at jeg tok på meg oppgaven som komitéleder. Jeg vet ikke helt hva jeg skal jobbe med senere, men dette arbeidet har i hvert fall gitt mersmak, sier Torp, som spiller klarinett i musikaloppsettingen.

Stykket spilles 14. og 15. februar.

Artikkeltags