Elevene drar til med ny konsert i kirken

I FJOR: Greåker-elevene som opptrådte under fjorårets julekonsert innfridde foran en fullsatt kirke. Mandag holdes årets konsert med 90 elever og lærere i Tune kirke.

I FJOR: Greåker-elevene som opptrådte under fjorårets julekonsert innfridde foran en fullsatt kirke. Mandag holdes årets konsert med 90 elever og lærere i Tune kirke. Foto:

Med Tune Rotary i ryggen blir det ny julekonsert med elevene på musikklinja til Greåker videregående skole.

DEL

«Juleklang med musikklinja» , som konserten heter, arrangeres mandag kveld i Tune kirke.

Samarbeidet mellom den ideelle organisasjonen og den videregående skole strekker seg et godt stykke tilbake i tid, helt siden 2012 har de vært samarbeidspartnere på ulike plan. I fjor lagde de for første gang julekonsert i en fullsatt Tune kirke et par uker før julaften. Suksessen viderefører de i år - og nå later denne julekonserten til å bli en tradisjon.

90 elever

Det er med stolthet at president i Tune Rotary, Mona Stensrud, kan røpe at alt er klappet og klart til den store kvelden.

- 90 elever har øvet i flere uker. De kommer til å fremføre at fra tradisjonelle julesanger til Sinatra-svisker og Disney-julemusikk, forteller Stensrud. Det er elevene ved musikklinja som står for innholdet i konserten, både sang og musikk. Også lærerne ved linja vil bidra under konserten.

Tune Rotary er medarrangør og legger til rette for konserten.

- Vi håper på å selge bortimot fire hundre billetter. Alle pengene vi får inn, går rett tilbake til skolens arbeid, sier Mona Stensrud. Rotary-foreningen har gjennom sju års samarbeid med Greåker sørget for mye aktivitet og prosjekter er blitt gjennomført ved skolen.

Investere i framtida

- Vi var nylig på skolen og delte ut stipender. Dette gjør vi blant annet på musikklinja og sciencelinja. Under Rotarys lederkonferanse til våren skal to elever være med, og vi sørger for mentorer til disse elevene. Og vi sender elever på sommercamp, forteller Mona Stensrud om noe av aktiviteten Rotary initierer på Greåker videregående skole.

- Vi har som mål å bidra i nærmiljøet. Ideen til Rotary er å støtte unge mennesker og hva er bedre enn å investere i framtida vår, nemlig elevene, spør Stensrud retorisk.

Hun ser fram til en variert julekonsert med de unge talentene innen sang og musikk mandag.

- Vi gleder oss. Det er mye jobb å arrangere dette, men det synes vi er morsomt, sier Mona Stensrud.


Artikkeltags