Olavsdagene får 75.000 av Fritt Ord

Internasjonalt format: Prosjektleder for Olavsdagene, Guro Elise Berg, forteller at det er ventet foredragsholdere av internasjonalt format til Alliansekonferansen 2019.

Internasjonalt format: Prosjektleder for Olavsdagene, Guro Elise Berg, forteller at det er ventet foredragsholdere av internasjonalt format til Alliansekonferansen 2019. Foto:

13. og 14. juni arrangerer Olavsdagene Alliansekonferansen 2019 og stiftelsen Fritt Ord støtter den med 75.000 kroner.

DEL

Det er i anledning ekteskapsinngåelsen mellom Olav Haraldsson og Astrid Olofsdatter i Borg i 1019 at Olavsdagene fokuserer på allianser i 2019. Ekteskapet styrket alliansen mellom Olav og svenskekongen. Allianser er temaet for Olavsdagenes tre hovedarrangementer i 2019 og skal sees på i tre perspektiver; fortid, nåtid og framtid.

– Stiftelsen Fritt Ord er glad for å støtte Alliansekonferansen 2019, sier direktør Knut Olav Åmås.

Det er Olavsdagene i samarbeid med NUPI, PRIO, Høgskolen i Østfold og Litteraturhuset i Fredrikstad, som inviterer til konferansen på Quality hotell i Sarpsborg. Ifølge arrangøren kommer foredragsholdere av internasjonalt format for å diskutere ulike problemstillinger rundt allianser man ser i verden i dag, ifølge en pressemelding fra Olavsdagene.

Aktuelle temaer

I pressemeldingen skriver prosjektleder Guro Elise Berg at «Verden er i endring og står ovenfor store globale utfordringer som konflikter, krig, internasjonal terrorisme, flyktningkriser og gryende klimakriser. Dette er kriser som krever mer forpliktende internasjonalt samarbeid, men allikevel blir det mindre av dette. Hvilke konsekvenser har det – nasjonalt, regionalt og lokalt? Vil det påvirke vår daglige velferden? Vår sosiale trygghet?»

– Ser vi på allianser i dag gir dette spennende og aktuelle diskusjonspunkter om vår egen tid. Allianser som endres. Allianser som brytes. Allianser som skapes. Hva betyr disse endringene for oss? spør Berg.

Det var temaer og problemstillinger som dette, som gjorde at Fritt Ord valgte å støtte konferansen.

– Temaene er aktuelle og foredragsholderne spennende – å diskutere allianser i Norden og medienes rolle i demokratiets utvikling er to av emnene vi merket oss, sier Åmås.

Støtter Olavsdagene: Fritt ord, her ved direktør Knut Olav Åmås, gir 75.000 kroner til Olavsdagenes alliansekonferanse.

Støtter Olavsdagene: Fritt ord, her ved direktør Knut Olav Åmås, gir 75.000 kroner til Olavsdagenes alliansekonferanse.

Sikrer ytringsfriheten

Konferansedagene vil inneholde foredrag, paneldebatter, innlegg, dialogmøter og samtaler.

Formålet er å gi økt kunnskap og innsikt rundt temaet allianser i vår tid.

– Olavsdagene har som mål å styrke den kulturelle kompetansen og med dette mener vi å gi tilhørere og publikum en mulighet til å møtes, lære av hverandre og forstå hverandre bedre. Dette er med å sikre vår ytringsfrihet og legger til rette for en god offentlig debatt, forteller Berg.

Pengene fra Fritt Ord skal gå til å dekke honorarer til foredragsholdere. Hvem som skal holde foredragene kan de foreløpig ikke gå ut med.

Artikkeltags