Forvent en konsert med kjente julesanger, kombinert med finalistenes egne MGP jr.-låters, toppet med de forskjellige fellessangene fra TV-finalene.

I år besøker turneen til sammen 20 byer, men bare én i Østfold. Sarpsborg scene og prosjektleder halvor Titlestad er godt fornøyde med å få være vertskap den 30. november. Billettsalget er i gang fra mandag morgen, 27. februar.

– Det er veldig morsomt at vi fikk til dette, ikke minst for vårt yngste publikum. MGPjr.-konseptet står sterkt blant de yngste og er et godt eksempel på NRKs svært vellykkete satsing på barn gjennom mange år, mener Titlestad.

Hvilke artister som skal delta på årets juleturné er foreløpig ikke klart, men et knippe av de siste årenes finalister vil tradisjonen tro delta.

Titlestad påpeker at det i forbindelse med konserten er grunn til å takke en person utenfor Sarpsborg scene for innsatsen med å få arrangementet til byen.

Det er nemlig Snorre Walther som har benyttet seg av sine NRK-kontakter fra arbeidet med «Sommerbåten» i 2015 til å lokke turneen til Sarpsborg scene.

– Snorre er en person som er både entusiastisk og idérik. For Sarpsborg scene er det uvurderlig å få innspill fra folk utenfor vår egen organisasjon om artister og konserter man ønsker å få til byen, sier Titlestad.

MGP jr.

Norsk låtskriverkonkurranse for barn mellom 8-15 år, i regi av NRK Super

Arrangert første gang i 2002

Blant kjente vinnere finner vi Marcus & Martinus («To dråper vann», 2012) og The Black Sheeps («Oro Jaska Beana», 2008).