Gå til sidens hovedinnhold

Har spilt herskap – og tjenere-forestilling for 640 åtteåringer

Artikkelen er over 4 år gammel

Tenk å møte mennesker fra barokktiden inne i Hafslund hovedgård. Klasse 2 b fra Hannestad skole er blant de heldige som har fått muligheten.

Med store øyne, stille som mus, satt skolebarna benket i de rommene på herregården der vandreteateret «En barokk opplevelse» ble spilt. Og vips så var vi på plass 250 år tilbake i tid.

Ensemble 1704 bød på både skuespill og sang og spill av så profesjonell klasse at gåsehuden meldte seg også hos oss voksne publikummere. For her fikk vi demonstrert den store forskjellen på herskap og tjenere – i all sin gru – presentert med stor innlevelse, historisk innsikt og på autentiske instrumenter.

– Veldig spennende, sa 2.-klassingene fra Hannestad skole, som var blant de siste som fikk oppleve teaterstykket. Den 6. juni spilles nemlig den siste av 27 skoleforestillinger.

– Dette er Hafslunds hovedgårds jubileumsgave til Sarpsborg by, fortalte leder for ensemblet, Brit Lossius.

Forestillingen er spesiallaget for 2. klassetrinn, og et samarbeidsprosjekt mellom Hafslund hovedgård, Ensemble 1704, Enhet kultur i kommunen, Scenekunst Østfold og Den lokale kulturelle skolesekken.

Bildeserie

Barokk-forestilling på Hafslund hovedgård

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.