Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal Olavsfestivalen tilby tokt til Olavs øy

Artikkelen er over 4 år gammel

Under Olavsfestivalen kan små og store få mulighet til å utforske Storholmen, sammen med vikinger og selveste Olav den hellige, i en helt ny familieaktivitet.

Ideen var festivalsjef Lars Erik Antonsens. Han ønsket å knytte dagtidsarrangementet med vikingmarked i Landeparken tettere sammen med forestillingen «Olav den Heldige og lykkesverdet», som vises på kveldstid.

– Eventyrreise

– Fellesnevneren ble denne båtturen med Visund – et ordentlig vikingtokt – der man får sjansen til å bli med på en eventyrreise til Storholmen.

Det sier Antonsen, som kontaktet Patrik Stenseth og Terje Brevik, begge skuespillere, og med i Olav den heldige-forestillingen. De har fått frie tøyler til å lage et familievennlig opplegg som starter på kaia – og der det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Eksklusive grupper på tolv får bli med skipper Dag Fredheim og skuespillerne – Philip Bøckmann og Lars August Jørgensen er og blant dem – ut på ubebodde Storholmen - som for anledningen er omdøpt til Olavs øy.

Kølapp på kaia

 Der har gruppene en spennende og annerledes historietime i vente.

– Jeg gleder meg veldig til å fortelle om Olav, men og om båtene i vikingtiden- hvordan man kom seg fram, for eksempel, sier Brevik.

– Vi skal oppdage en del ting sammen, her blir det mye undring, lover skuespilleren.

– Nå får vi brukt enda mer av området her, og kommet oss på vannet også, sier en entusiastisk Lars Erik Antonsen.

I tillegg håper han å lokke enda flere av dem som besøker festivalen på dagtid til å bli og få med seg kveldsforestillingen.

I festivalprogrammet skal det opplyses når vikingskipet går fra kai. Og vil man være med til Storholmen, er det ingen påmelding – men kun oppmøte der man trekker kølapp.

Kommentarer til denne saken