TuneRuner gis til medlemmer av Tune Historielag to ganger i året, og sommerens utgave er nummer 74 i rekken. Bladet er blitt gitt ut siden 1980.

Personportrett av Alfred Lande

I bladet får vi stifte et nærmere bekjentskap med to personer som bemerket seg i historien om Tune. Den ene av disse er Alfred Lande, skolestyrer på Lande skole og en av drivkreftene bak Lande Skolemusikkorps. Man kan blant annet lese om hans lærerarbeid under krigen og at han var blant de som nektet og melde seg inn i Nasjonalt lærersamband, noe som førte til at Lande ble sendt til Kirkenes i fangeleir.

TuneRuner tar også for seg Tunes ordførere gjennom tiden, og denne gangen er P.A Næss som styrte Tune fra 1920 til 1922.

Sammenslåingen i 1992

For 25 år siden ble Tune innlemmet i storkommunen Sarpsborg, og sommerens utgave av TuneRuner beskriver hvordan de siste dagene for Tune kommune utartet seg før de ble en del av Sarpsborg. Forfatter av artikkelen, Erling Bakken, forteller blant annet at innbyggertallet i Tune kommune kom på 18 288 ved utgangen av 1991 rett før sammenslåingen.

I sommerens utgave kan man også lblant annet lese om Tune kirke under krigsårene, ordfører P.A Næss som styrte i Tune fra 1920 til 1922, og om A/S Tune Keramik & Emaljeindustri som holdt til på Greåker i sin tid.