Mens Terje Adler Mørk har lang erfaring, så er Jarl Goli en ganske så fersk kunstmaler.

– Jeg er imponert over hvor raskt han har tatt det til seg. Han jobber fort, lager spontane bilder, og har utrolig god fargesans. Jeg liker bildene hans veldig godt, selv om vi driver i helt forskjellige sjangere. Jeg har en mer figurativ stil og er mer opptatt av form og det menneskelige uttrykk. I tillegg kan jeg arbeide i månedsvis med et bilde, forteller Terje Adler Mørk.

- En mester

Mørk er opprinnelig fra Hordaland, men har bodd i Sarpsborg siden 1987, og er utvilsomt blant byens mest anerkjente kunstmalere. Også Jarl Goli, som har jobbet med sine malerier hos Mørk periodevis i år, lar seg imponere av hans arbeid.

– Han er en av landets store mestere innen klassisk malerkunst. Den eneste likheten mellom oss er at ingen av oss har formell kunstutdannelse, men jeg har lært mye av å arbeide med han, sier Goli, som viser flere originalmalerier som er laget her i Sarpsborg, i tillegg til trykk av malerier han har gjort i Spania.

– Jeg er ydmyk og stolt over å være her, for jeg har ikke malt lenge. Blant annet har jeg med bildet «Nåden», som skal selges til inntekt for Frelsesarmeen, som jeg synes gjør et veldig viktig arbeid. Jeg har også malt et bilde til minne om Maryann, søsteren til Aud Irene Andersen. Maryann valgte å gå bort i 2007 og bildet har fått tittelen «Maryann og varsleren». Hun var også kunstner, og bildet har jeg malt i atelieret til Aud, sier Goli, opprinnelig kjent fra blant annet «Portveien 2» og «Farmen Kjendis».

Skjenkebevilling

Utstillingen åpner på formiddagen lørdag 28. april og står fram til 27. mai.

– Under åpningen blir det både musikk og diktlesning. Nå har vi også fått permanent skjenkebevilling, forteller gallerist Anette Ravneng.

6. mai kan for øvrig galleri Hos Anette markere sitt ettårsjubileum.