Høstprogrammet klart

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

TVØstfold har pusset litt på både studio og programplan, og er klare for høstsesongen.

DEL
- Vi skal tilby et variert programspekter, i tillegg til både nye programmer og ansikter, sier ansvarlig redaktør for TVØstfold, Magne Henriksen.
TVØstfold har det siste året hatt rundt 100. 000 tittere hver uke, og håper på videre utvikling.
- Vi skal fremstå som litt «freskere», blant annet gjennom en ny stil i studio. Gjennom Kine Camilla Tøften, Siv Mariann Strømbekk og Øystein Olseng kan vi også tilby nye programledere, sier Henriksen.
Fra TVØstfold-studioet på Kampenes loves det også større satsing på lokal sport.
- Blant annet har vi flyttet «Lev Vel», som er et av våre mest sette programmer, fra mandag til tirsdag. Nettopp for å få mer sendetid til sport og nyheter på mandager, sier han.
- Vi regner med å sende totalt 25 minutter med sport hver dag.

Konkurranse
Med kun ett år igjen til NRK skal starte egne Østfold-sendinger, vil TVØstfold få større konkurranse på seer-markedet.
- Det blir spennende å se hvordan det går. Jeg tror i hvert fall at folk nå begynner å bli vant til å se på TVØstfold, så det blir viktig for oss å beholde den posisjonen vi har opparbeidet. Vi må prøve å ligge et skritt foran NRK. Vår fordel er erfaringen med å ha østfold-sendinger, påpeker Henriksen.
For å befeste posisjonen ytterligere har kanalen flere ny programposter klare for høsten, i tillegg til de innarbeidede programmene.

Nytt
Av nye programmer finner vi «Rust», «Minuttkronikken», «Speaker`s Corner» og «eXamen».
«Rust» er kanalens nye ungdomssatsing, og er et ungomsmagasin som produseres av ungdomsklubben Heimen i Askim.
- De er en ivrig gjeng som vi har tro på at kan utvikle programmet selv. Det skal inneholde alt fra kortfilmer og musikkanmeldelser til reportasjer, sier Henriksen.
«Minuttkronikken» er ifølge TVØstfold et helt nytt programkonsept i Norge. Tanken er at en person slipper til i ett minutt med aktuelle saker.
I «Speaker`s Corner» kan alle som mener noe, om noe, delta med egne meninger, og «eXamen» er et spørreprogram med Trygve Rønningen, som kommer på TVNorge fra høsten.
- Meningen er at vi skal gjøre en lokal vri på dette programmet, men det er ikke avgjort ennå. Tanken er at vi gjennom et lokalt program kan kvalifisere deltakere til landskonkurransen, avslutter Henriksen.

Artikkeltags