Den populære sarpeartisten er blant dem som tidligere har skaffet Sarpsborg mest MGP-oppmerksomhet. I 2005 endte hans Wig Wam på niendeplass i den internasjonale finalen.

I forkant av morgendagens Siste Sjanse-finale i Sarpsborghallen kommer Nilsen nå med ramsalt kritikk av Sarpsborgs lokale prosjektkomité, og MGP-sjef Anita Grøseth spesielt.

LES OGSÅ: Bismak for Lundeby

Lundeby i kulden

Det er flere saker som opprører den populære sarpeartisten. Selv har han ikke fått en eneste henvendelse fra Sarpsborgs MGP-komité om å bidra på noe vis.

Han reagerer imidlertid sterkest på den behandlingen vennen Jon Lundeby, initiativtakeren til Sarpsborgs MGP, har fått.

– Jeg er sjokkert. Det er utrolig hvordan man behandler folk. Hvem tror folkene i MGP-ledelsen at de er? Her har Jon Lundeby tatt initiativ til at Sarpsborg skal få MGP, og han har jobbet knallhardt for at byen skal få denne sjansen, og så er det så vidt han blir invitert til finalen. Når Sarpsborg kommunes folk soler seg i glansen fra andres innsats reagerer, jeg, sier Nilsen.

Ikke fått henvendelse

Han legger heller ikke skjul på at han er overrasket over at han ikke har fått en eneste henvendelse fra kommunen etter at det ble klart at Siste Sjanse-finalen i dag skal arrangeres i Sarpsborg.

– Ja, jeg må jo si jeg har ventet på en telefon helt siden det ble klart at Sarpsborg fikk MGP, og Wig Wam har ønsket å bidra på en eller annen måte. Jeg har til og med tatt kontakt med Anita Grøseth uten å få noen respons.

Morgendagens MGP-sending ser Åge Sten Nilsen på fjernsyn.

– Vi har fått beskjed om at vi kanskje kunne få komme å overvære generalprøven, men det var jo ikke akkurat slik vi hadde tenkt å bidra. Så viktig er ikke MGP for oss.