Nikolai Gorbashow og selveste Picasso bidrar til meget internasjonalt preg på Soli Brugs forsommerutstilling. Eneste norske kunstner er Magne Furuholmen.

Lørdag åpner forsommerutstillingen hos Soli Brug. Og årets utgave, nummer 36 i rekken, er altså meget internasjonal. I galleriet ved Ågårdselva finner man dansk glasskunst av Karen Klim, litografier av Picasso, malerier og grafikk av russiske Nikolai Gorbashow og mexicanske Ana Luisa Rebóra.

– Det er uvanlig internasjonalt denne gang, medgir Simen Dørje.

Men én nordmann har også sneket seg med. Og det er ingen hvem som helst.

For første gang henger nemlig Magne Furuholmens kunst på galleriets vegger. Den tidligere a-ha-stjernen stiller ut malerier, grafikk og keramikk. Hans store keramikkrukker er å finne utendørs på Soli Brug.

– Det er veldig stas å ha Furuholmens kunst her, han er en spennende og etterspurt kunstner, sier Ole Dørje.

Sjeldent med Picasso

Gjevt for galleriet er det også å ha fått tak i hele 30 grafikkarbeider av Pablo Picasso.

– Dette er første gang vi har en salgsutstilling med Picasso. Det er sjeldent ikke bare i Østfold, men også i Norge, påpeker Simen Dørje.

Vil skape følelser

Nikolai Gorbashow stiller ut i Stabburet. Russerens malerier omfatter både det fargesterke og det mer duse.

– Mine arbeider er som korte fortellinger, forklarer kunstneren, som bor i Budapest og Moskva. Dette er hans tredje norske utstilling.

Litt kortere vei til utstillingen har Ana Luisa Rebóra. 52-åringen fra Mexico er gift norsk og bosatt i Eidsberg. Også hun viser malerier og grafikk.

– Jeg legger mye følelser i mine arbeider, og ønsker at man skal nyte, gråte, le, tenke når man ser dem, forklarer hun.