- Det er veldig overraskende at så mange kom, for det er jo mye som foregår av konserter i Sarpsborg, men det er selvfølgelig veldig moro. Jazzklubben er veldig godt fornøyd, sier Johnny Lauritzen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Rundt 150 personer hadde funnet veien til Sarpsborg kirke denne lørdagskvelden, og det var ikke bare arrangøren som satte pris på det gode oppmøtet. Også musikerne i Ytre Suløen Jazz-ensemble uttrykte glede over oppslutningen.

- Det er moro at så mange levende mennesker kommer for å høre levende musikk, for det er jo utrolig mye annet man kan gjøre en lørdagskveld, til og med i Sarpsborg, sa trompetist Kåre Nymark jr. til forsamlingen.

Gospelkirke

Og de frammøtte fikk virkelig valuta for pengene. Ytre Suløen Jazz-ensemble hadde tatt med seg koret Østenstad Sangeri og gospelsangeren T.C. Hawkins fra New Orleans, og sammen skapte de en konsertopplevelse litt utenom det vanlige. Med Hawkins bak mikrofonen ble Sarpsborg kirke nærmest forvandlet til en gospelkirke.

- Hadde dette vært hjemme i New Orleans så hadde alle stått og danset nå, men det er vel litt for mye å be om her, sa artisten med et smil om munnen.

Men selv om publikummerne holdt seg på setene sine under framføringen visste de likevel å uttrykke sin entusiasme og glede over hva de hørte. Da Hawkins og jazzensemblet hadde servert en flott versjon av "Sometimes I feel like a motherless child" svarte nemlig tilhørerne med stående applaus, til tross for at konserten kun var halvveis.

- Frigjørende

- Det var helt ubeskrivelig, sier Elisabeth Lien Nilsen.

Venninnen Mette Gretland er ikke snauere.

- Det var frigjørende. Det var en fin kombinasjon med kirken og slik musikk. Det gir et spesielt perspektiv, sier hun.

Derfor synes de to Sarpsborg-damene at man bør bli flinkere til å bruke kirken til slike musikalske opplevelser. Johnny Lauritzen synes også det frister til gjentakelse.

- Absolutt. Vi legger vekt på bredde og variasjon, for vi skal ha musikk for hele Sarpsborgs befolkning, sier han, og er like fornøyd med det han hørte som de andre publikummerne.

- Det var veldig bra. Mektig, sier han.