Stille, hellig og populær julekonsert

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Juleturnèen "Stille Natt Hellige Natt" er ute på veiene for 30.gang, og den populære konserten bød på varm og lun julestemning i Tune kirke på onsdag.

DEL

– Senk skuldrene og bli med på en musikalsk reise til Betlehem.

Slik åpnet Rune Larsen årets utgave av den populære juleturnèen "Stille Natt Hellige Natt". Konserten har vært meget populær i mange år, og også i år var konserten utsolgt med 550 publikummere i Tune kirke.

Artistene i år bestod av Maria Haukaas-Mittet, Hans Marius Hoff Mittet, Alexander Rybak, og Rune Larsen. Konserten åpnet med "Stille natt", og slo siden over i "Joy to the world". Deretter fulgte flere kjente og kjære julelåter. 

Humor og alvor

Nykommer i årets artistgruppe er Hans Marius Hoff Mittet, som ble tatt varmt i mot av publikummet da han fremførte "O Helga Natt". En annen låt som også begeistret publikummet denne desemberkvelden var Alexander Rybaks energiske fremførelse av "Ungarsk julesuite".

Rune Larsen geleidet det hele med sine historier mellom låtene. Der ble både humoristiske anekdoter, men også alvorlige temaer tatt opp.

Han var også fornøyd med å være i Tune kirke denne kvelden, og roste kirken som han tidligere også har uttrykt sin begeistring for:

– Jeg elsker å synge i denne kirka. Den blir bare vakrere og vakrere for hver gang - akkurat som publikummet, konstanterte han.

FULLT: Tune kirke var utsolgt, og 550 publikummere fylte benkeradene under den populære konserten.

FULLT: Tune kirke var utsolgt, og 550 publikummere fylte benkeradene under den populære konserten. Foto:

Fiolin og duett imponerte

Blant de mange som hadde tatt turen møtte Sarpsborg Arbeiderblad på en venninnegjeng etter konsertens slutt. De var meget fornøyde med det de hadde opplevd.

– Vi har vært her fire eller fem år nå, og dette var helt fantastisk, sier Irene Kolberg som overvar konserten.

Hun og venninnen Gunn Martinsen er aktive i Holleby sangkor.

– Vi var helt med i allsangen. Jeg sang av full hals, konstanterer Gunn Martinsen ovenfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Jeg elsker å synge i denne kirka. Den blir bare vakrere og vakrere for hver gang - akkurat som publikummet

Rune Larsen
IMPONERTE: Venninnegjengen hadde mye ros å gi etter konserten på onsdag. Fra venstre: Gunn Martinsen, Irene Kolberg, Else Olsen og Anita Olsen.

IMPONERTE: Venninnegjengen hadde mye ros å gi etter konserten på onsdag. Fra venstre: Gunn Martinsen, Irene Kolberg, Else Olsen og Anita Olsen. Foto:

Spesielt imponerte var de over Hans Marius Hoff Mittiet. Sammen med ektefellen Maria Haukaas Mittet fremførte de duetten "The Prayer", som høstet god respons av publikum.

– Jeg kjente ikke så veldig til han fra før, men for en stemme! Denne konserten har jeg veldig lyst til å gå på igjen neste år, fortsetter Gunn.

Likevel var det kanskje felespillet som virkelig satt prikken over i-en for venninnegjengen.

– Høydepunktet var nok da Alexander Rybak spilte. Man elsker jo fiolin når man hører det, foreller Irene Kolberg.

– Nå skal jeg hjem og kjøpe fele, humrer Anita Olsen.

Stille natt hellige natt

  • Blir ofte omtalt som "julekonsertenes mor".
  • Ble først arrangert i 1987 av Taran Produksjon AS.
  • Produsenten har hvert år samlet folkekjære og profesjonelle artister for å synge julens budskap.
  • Juleturneen arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen som støtter opp om utdanning for å motivere utvikling av enkeltmennesker, lokalsamfunn og land.
  • Juleturneen spiller i år tilsammen 48 konserter fra Trondheim i nord, skal i løpet av ukene innom 44 ulike kirker i Sør-Norge før den avsluttes i Oslo 22.desember.
  • Kveldens aktører på scena: Maria Haukaas Mittet, Rune Larsen, Hans Marius Hoff Mittet, Alexander Rybak, Tove Kragset (musiker) og Olav Torget (musiker).

Artikkeltags