Spillopper og humør fylte Tune kirke

KONSERT: Kai Robert Johansen hadde også i år samlet en bukett med venner til å underholde i jula på veldedighetskonsert. Her sammen med Johann Lund Andersen fra Williamsforeningen på trekkspill.

KONSERT: Kai Robert Johansen hadde også i år samlet en bukett med venner til å underholde i jula på veldedighetskonsert. Her sammen med Johann Lund Andersen fra Williamsforeningen på trekkspill. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De musikalske vennene kom på rad og rekke da Kai Robert Johansen inviterte til veldedighetskonsert 22.desember. – Den største gleden er for meg å møte disse menneskene, sier han.

DEL

– Dette er liksom min kirke. Etter å ha reist lenge på turneer i utlandet, er det alltid deilig å komme hjem til Tune kirke, forteller en rørt Kai Robert Johansen til Sarpsborg Arbeiderblad etter konserten.

Han har mistet tellinga på hvor mange veldedighetskonserter det er blitt i Tune kirke, men tror selv det må å ha blitt minst ti. Til konserten byr Kai Robert og Camilla med venner opp til en humørfylt og varm julekonsert.  Og selv om Camilla selv var syk og dermed ikke tilstede, var det en god bukett med mennesker til å opptre denne kvelden.

Litt av alt

Artistene i år bestod av Spilloppgjengen, Odd Karlsen og datteren Lotte, Jonas Groth, Carl Andreas Næss, Anette Lyche Brautaset, Johann Lund Andersen fra Williamsforeningen, Stian Joneid, Hilde Everløff, Eva Iselin Erichsen, Rockekoret og Jannicke Frølandshagen.

IKKE BARE JUL: Tore "Elvis" Kristiansen (foran, til høyre) dro i gang med "Love me tender" av Elvis. Her under trompetsoloen til Kai Robert Johansen. Spilloppgjengen akkompagnerer i bakgrunnen.

IKKE BARE JUL: Tore "Elvis" Kristiansen (foran, til høyre) dro i gang med "Love me tender" av Elvis. Her under trompetsoloen til Kai Robert Johansen. Spilloppgjengen akkompagnerer i bakgrunnen.

– Denne konserten er så variert. Publikum her får litt av alt. Det er så mye glede her at jeg smiler under hele konserten, utbryter en av kveldens artister, Anette Lyche Brautaset. Hun sang blant annet en versjon av "Mitt hjerte alltid vanker".

– Det er tredje året jeg er med på denne konserten, og det føles så bra å kunne bidra i fellesskapet, å gi en innsats til Frelsesarmeen, fortsetter hun.

Penger til Frelsesarmeen

– Alle artistene gjør dette gratis. Ingen som jobber med denne konserten får betalt. Gratisprinsippet er viktig, opplyser Kai Robert.

I tillegg har alle de seks Lions-klubbene i Sarpsborg har bidratt med penger til markedsføringen av konserten. Konserten er gratis, men publikum kan velge å gi penger til Frelsesarmeen som var representert og tilstede under hele konserten. Pengene skal gå til Frelsesarmeen Sarpsborgs arbeid for trengende familier.

Det er så mye glede her at jeg smiler under hele konserten

Anette Lyche Brautaset
SANG: Det er tredje året Anette Lyche Brautaset er med på veldedighetskonserten i Tune kirke. Hun syns det er givende å delta og  bidra i konserten. På piano sitter kantor Carl Andreas Næss.

SANG: Det er tredje året Anette Lyche Brautaset er med på veldedighetskonserten i Tune kirke. Hun syns det er givende å delta og bidra i konserten. På piano sitter kantor Carl Andreas Næss. Foto:

Et populært innslag under konserten var den rutinerte gjengen i Spilloppgjengen. De fremførte deres egen "Jul med Spilloppgjengen" hvor det også var lov å klappe og trampe til takten for publikum. Det ble også Elvis-innslag med "Love me tender" med Tore "Elvis" Kristiansen som solist. Elvis ble det også da Stian Joneid bød på "Blue Christmas".

– Det er viktig at de på benkeradene får en konsert med stor spennvidde. Og at konserten både inkluderer de med bistansbehov og funksjonsfriske. Det er integrering som er viktig for meg, legger Kai Robert Johansen til.

AVSLUTTET: Rockekoret avsluttet med en premiere på deres versjon av Queens "Bohemian Rhapsody". Deres premiere ble belønnet med god respons fra publikum. Eva Iselin Erichsen dirigerer.

AVSLUTTET: Rockekoret avsluttet med en premiere på deres versjon av Queens "Bohemian Rhapsody". Deres premiere ble belønnet med god respons fra publikum. Eva Iselin Erichsen dirigerer. Foto:

Artikkeltags