Kai Robert til Elvis-festival

VENNSKAP: Kai Robert Johansen har tidligere spilt konsert og dannet vennskap med Elvis-gitarist James Burton (t.h), her fra Tune kirke. Nå er Johansen klar for å spille på Elvis-festivalen i Randers i Danmark i august.

VENNSKAP: Kai Robert Johansen har tidligere spilt konsert og dannet vennskap med Elvis-gitarist James Burton (t.h), her fra Tune kirke. Nå er Johansen klar for å spille på Elvis-festivalen i Randers i Danmark i august. Foto:

Kai Robert har en aktiv sommer, og Elvis, Island og Politimester Bastian er blant punktene han skal igjennom i løpet av de neste ukene.

DEL

Etter mange festivaler i inn- og utland i sommer, setter trompetist og showmann Kai Robert Johansen kursen for Randers i Danmark på fredag der han skal spille flere konserter på en stor Elvis-festival. Kai Robert vil framføre mye av materialet som han skal spille i inn i Nashville til høsten med den tidligere Elvis-gitaristen James Burton og hans musikere. Johansen spilte også konsert i Tune kirke med Burton i september i fjor.

– Mange av musikerne som skal være med på plateinnspillinga i Nashville vil være på festivalen i Randers. Så dette gleder jeg meg til. Det blir stort, forteller Kai Robert Johansen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Første trompetist

Kai Roberts instrument er som kjent trompet - noe som ikke akkurat er det vanligste i en Elvis-besetning, tvert imot.

– Produsenten for plateinnspillinga fortalte at dette blir første gang en trompetist er med på innspillingene. Repertoaret er satt for innspillinga, så det er noe av dette vi vil spille på festivalen, opplyser Johansen.

Festivalen i Randers finner sted 2.-4.august. Elvis-plate vil først bli sluppet neste år. Innspillingen skal først foregå i legendariske Sun Studios, der "The King" selv spilte inn alle sine album.

– Er du selv en fan av Elvis da?

– Jeg har ingen problemer med at han er The King of Rock, hehe.

KLAR FOR ELVIS: Det blir mye Elvis på trompetist Kai Robert Johansen, som blir første trompetist som er med på Elvis-innspilling i Sun Studios i Nashville.

KLAR FOR ELVIS: Det blir mye Elvis på trompetist Kai Robert Johansen, som blir første trompetist som er med på Elvis-innspilling i Sun Studios i Nashville. Foto:

Sykehusbarn og Island

Før Johansen reiser til Danmark rekker han innom barneavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes der han skal underholde barna som den velkjente skikkelsen Politimester Bastian. Der vil han spille Egners viser, og ha med instrumenter barna kan være med å spille.

– Jeg har vært på flere sykehus, men aldri Kalnes. Det å spille for sykehusbarn er spesielt, og det gjør noe med følelsene mine. Barna opplever nok lange dager, så jeg er glad jeg kan gjøre dette.

Kai Robert Johansen skal også innom Barnas Dag i Kongstenhallen i Fredrikstad den 10.august før Island venter for Sarpsborg-artisten. På Island har han tidligere hatt kirkekonserter, og i i 2013 fikk Kai Robert platina-plate på Island for albumet "Hjemme i himmelen".

Ferie i Sarpsborg

Det går slag i slag om sommeren for den aktive showmannen. Men når han har fri, søker han helst roen hjemme i Sarpsborg.

– Siden jeg reiser så mye ellers liker jeg å være hjemme i ferien. Da sykler jeg dagsturer og bader. Da koser jeg meg i Sarpsborg, avslutter han fornøyd.

Kai Robert Johansen

  • Født 3. august 1955.
  • Bor på Grålum.
  • Sanger, trompetist, skuespiller, entertainer og komponist.
  • Har gitt ut hele 60 platealbum, fått tre gullplater og én platinaplate gjennom karrieren.
  • Har mottatt både Østfold Fylkeskommunes Kulturpris og Sarpsborg Kommunes Kulturpris.

Artikkeltags