Gå til sidens hovedinnhold

Kammerkoret satser stort

Artikkelen er over 7 år gammel

Sarpsborg Kammerkor satser stort. I dag holder de matinékonsert sammen med Sølvguttene i Sarpsborg kirke.

I tillegg til dagens konsert kan koret også skilte med fersk plate, som de har spilt inn sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK).

– Det tok tid før vi var klare for så store prosjekter, og vi har øvd mye. Men nå er vi her, og satser større enn bare i Sarpsborg.

Det sier kormedlem i Sarpsborg Kammerkor, Anette Lyche Brautaset.

Er stolte

For tiden har kammerkoret mange og store planer. De har altså samarbeidet med storheter som Kringkastingsorkestret (KORK) og Sølvguttene.

I tillegg venter en julekonsert i forbindelse med kirkejubileet i Sarpsborg. Men av alt dette, er det CD-en de har spilt inn sammen med KORK de er mest stolt av.

– Etter det jeg kjenner til har vi ikke spilt inn noen ordentlig plate før. Så å spille inn med så profesjonelle musikere er fantastisk. Et voldsomt prosjekt for et amatørkor, men jeg synes vi fikk det til bra, sier Lyche Brautaset.

I tillegg til at plata gis ut for første gang, skal de to konsertene skje på under én måned. Og ikke nok med det: To julekonserter i Sarpsborg kirke blir det også.

– Hvordan får dere tid til alt dette?

– Jeg synes det er utrolig moro. Dessuten er vi effektive når vi øver. Og når vi gjør så mye forskjellig, går jeg aldri lei, sier Lyche Brautaset.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.