Kammerkoret satser stort

Sarpsborg Kammerkor satser for tiden større enn bare i Sarpsborg, og gleder seg til planene framover. I dag holder de konsert sammen med Sølvguttene i Sarpsborg kirke.

Sarpsborg Kammerkor satser for tiden større enn bare i Sarpsborg, og gleder seg til planene framover. I dag holder de konsert sammen med Sølvguttene i Sarpsborg kirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Sarpsborg Kammerkor satser stort. I dag holder de matinékonsert sammen med Sølvguttene i Sarpsborg kirke.

I tillegg til dagens konsert kan koret også skilte med fersk plate, som de har spilt inn sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK).

– Det tok tid før vi var klare for så store prosjekter, og vi har øvd mye. Men nå er vi her, og satser større enn bare i Sarpsborg.

Det sier kormedlem i Sarpsborg Kammerkor, Anette Lyche Brautaset.

Er stolte

For tiden har kammerkoret mange og store planer. De har altså samarbeidet med storheter som Kringkastingsorkestret (KORK) og Sølvguttene.

I tillegg venter en julekonsert i forbindelse med kirkejubileet i Sarpsborg. Men av alt dette, er det CD-en de har spilt inn sammen med KORK de er mest stolt av.

– Etter det jeg kjenner til har vi ikke spilt inn noen ordentlig plate før. Så å spille inn med så profesjonelle musikere er fantastisk. Et voldsomt prosjekt for et amatørkor, men jeg synes vi fikk det til bra, sier Lyche Brautaset.

I tillegg til at plata gis ut for første gang, skal de to konsertene skje på under én måned. Og ikke nok med det: To julekonserter i Sarpsborg kirke blir det også.

– Hvordan får dere tid til alt dette?

– Jeg synes det er utrolig moro. Dessuten er vi effektive når vi øver. Og når vi gjør så mye forskjellig, går jeg aldri lei, sier Lyche Brautaset.

Artikkeltags