Line gikk fra korpsbyen til jazz på Nesodden

JAZZKONSERT: Det er første gang Line Falkenberg opptrer i Sarpsborg med egen konsert. Her sammen med bandet "Line og Løvene". Fra venstre: Andreas Haddeland (gitar), Haydn Powell (trumpet), Line Falkenberg (saksofon) og Finn Guttormsen (bass). I tillegg spiller Jarle Vespestad trommer.

JAZZKONSERT: Det er første gang Line Falkenberg opptrer i Sarpsborg med egen konsert. Her sammen med bandet "Line og Løvene". Fra venstre: Andreas Haddeland (gitar), Haydn Powell (trumpet), Line Falkenberg (saksofon) og Finn Guttormsen (bass). I tillegg spiller Jarle Vespestad trommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra en oppvekst i Sarpsborg med korps og klassisk, gikk Line Falkenberg videre til jazz på Nesodden. Fredag var hun på gamle trakter da hun med bandet "Line og Løvene" gjestet Gleng for et glissent publikum.

DEL

Hovedinstrument hennes er saksofon, og hun har bakgrunn fra blant annet Lande skoles musikkorps, Sarpsborg Ungdomskorps og Greåker storband. I dag er Line Falkenberg bosatt på Nesodden og skriver jazzmusikk selv. På Glenghuset holdt hun fredag sin første egne konsert i Sarpsborg.

– Det er veldig hyggelig å være her. Skulle ønske det var litt flere som kom, men vi er jo ikke et veldig kjent band heller. Vi kan jo komme tilbake igjen en annen gang og, forteller Line til Sarpsborg Arbeiderblad i pausen.

Det var nemlig godt med plass på Glenghuset denne kvelden, med i underkant av 20 publikummere i lokalet.

"Line og Løvene" har spilt sammen i 3-4 år, og holder til på Nesodden. Nå gir de ut sin første cd, "Mountain Solitude", og det var musikk fra dette repertoaret som stod på kveldens musikalske meny. De andre medlemmene i bandet er Andreas Haddeland (gitar), Finn Guttormsen (bass) og Jarle Vespestad (trommer). I tillegg bidrar Haydn Powell på trumpet.

– Det er jeg som skriver alt av melodi og akkorder, og så kommer jeg til de andre for å prøve det ut. Så blir det ikke alltid som jeg har tenkt, og folk kommer med ulike ideer, forteller Line.

BYR PÅ EGET: Line Falkeberg skriver egen musikk som beveger seg i flere ulike jazzsjangre.

BYR PÅ EGET: Line Falkeberg skriver egen musikk som beveger seg i flere ulike jazzsjangre. Foto:

Klassisk korpsbakgrunn

Selv om Line Falkenberg i dag konsentrerer seg om å skrive og spille jazz, kommer hun fra en mer klassiskorientert korpsverden.

– I Lande Skolemusikkorps og Sarpsborg Ungdomskorps gikk det mer i den klassiske retningen. Jeg studerte jo også klassisk ved Norges Musikkhøgskole. Men jeg har også spilt i storband ved siden av, og alltid blitt dratt mot jazzen.

Hennes jazzmusikk beveger seg innenfor flere grener av jazzsjangeren, som improvisasjon, jazz-rock og prog. Dette fikk publikum en smakebit på under konserten, hvor det både gikk i rolig melodiøst, til raskere improvisasjon.

På Glenghuset serverte hun eget materiale med små bakgrunnshistorier til. Line forteller selv at mange låter er tilknytta og blitt inspirert av fjellet. Dette får vi et tydelig eksempel på i låta "Vassdraget".

Line spiller også fast i ”Krupka trio” som ga ut cd i 2014 og kommer med ny cd høsten 2018. Hun har deltatt på en rekke konserter i Norge, Tyskland og Spania, og har ellers vært med som solist på flere plater og spilt i ”Gamle Sandvika storband”.

Artikkeltags