Fornøyd festivalsjef: – Vi kjører festival neste år også!

SUKSESS: Det ble et vellykket førsteår for Ullerøyfestivalen med sprengt publikumskapasitet da Odd René Andersen avsluttet festivalen på lørdag.

SUKSESS: Det ble et vellykket førsteår for Ullerøyfestivalen med sprengt publikumskapasitet da Odd René Andersen avsluttet festivalen på lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Førsteåret for Ullerøyfestivalen resulterte i suksess, og tiltaket roses av lokalsamfunnet og publikum. Lørdag sto Odd René Andersen på scena, og kapasiteten var sprengt.

DEL

Fire dager med konserter har fylt festivalen, og lørdag var det Odd Rene Andersen som avsluttet. Det ble et høydepunkt med 210 publikummere og dermed sprengt kapasitet på Kaptein Kaos ved Olseng Marina.

I tillegg til å synge selvskrevne låter, ble det både allsang og hender i været på noen gamle slagere som "Stand by me", "Hallelujah" og "When a man loves a woman". Konserten så ut til å både røre og begeistre publikum. 

Roser festivaltiltaket

Elisabeth Lysø Rynning og Petter Granheim var blant publikummerne som koste seg med konsert i skjærgården.

– Det var en veldig bra konsert, vi kosa oss. Odd Rene er flink på soul, og klarer å få med publikum. Høydepunktet mitt var "Wonderful World", sier Elisabeth.

FORNØYDE: Den ferske festivalen får ros fra publikummet. Fra venstre: Petter Granheim, Elisabeth Lysø, Walter Brotke og Torill Waage.

FORNØYDE: Den ferske festivalen får ros fra publikummet. Fra venstre: Petter Granheim, Elisabeth Lysø, Walter Brotke og Torill Waage. Foto:

– Det er artig med festival, og det engasjerer folk i lokalsamfunnet, berømmer Petter Granheim.

– Jeg er overraska over det de har fått til, legger Elisabeth til. Hun var også på festivalen på torsdagen da Cecilia Vennersten sang.

– Vi bare rusla ned fra hytta på Karlsøya for å få med oss det som skjedde på torsdagen, mens konserten i dag var litt mer planlagt, sier hun.

Det er artig med festival, og det engasjerer folk i lokalsamfunnet

Petter Granheim

Variert festivalprofil

– Dette ble mer enn vi forventa. Når rushet ga seg så ble det fantastisk. Vi har vært heldige med været, det har klaffet hver kveld.

Det sier festivalsjef Ole Hermann Huth til SA.

Festivalprogrammet har hatt et variert program, med musikk fra Edith Piaf, Cecilia Vennersten, klassisk aften og avslutningsvis Odd René Andersen.

– Det er viktig å beholde en fin festivalprofil. Med variasjon blir det noe for alle, og det gir balanse, sier han.

Festivalen hadde med strykerkvartetten Ol'arco på scena på alle konsertene.

– Odd Renè har ikke spilt live med strykere før, og stemmen hans fikk mye plass i en slik setting. Det blir mer levende og en varmere klang, forteller Bjørn Halstensen som akkompagnerte på piano.

Allerede i samtaler

Festivalen har gått så bra at Huth nå tenker fremover på neste år.

– Vi kjører festival neste år også! Jeg er allerede i samtaler. Økonomisk har jeg ikke gått over tallene enda, men vi går i alle fall ikke i underskudd. Konsertene med Odd Renè og Cecilia Vennersten trakk flere enn beregna.

Han roser samtidig Elisabeth og Claus Phillip Resberg og de ansatte ved Kaptein Kaos som huset festivalen alle fire dagene.

– De har egentlig ferie, så at de velger å jobbe og samarbeide om dette er fantastisk. De har vist en utrolig velvilje.

Ullerøyfestivalen

  • Fra 5.-8.juli 2017
  • Arrangeres for første gang i år.
  • Initiativtakere er Ole Hermann Huth og Bjørn Halstensen.
  • Kaptein Kaos ved Claus Phillip Resberg disponerte lokale til festivalen.
  • Onsdag var det Edith Piaf-konsert med Pernille Heckmann.
  • Torsdag opptrådte Cecilia Venenrsten.
  • Fredag var det "Mozart møter Bellman".
  • Lørdag sang Odd Renè Andersen.
  • Strykekvartetten Ol'arco var med på scena under konsertene.

Artikkeltags