Utsolgt på under to timer: – Helt sykt

VELLYKKA: Arrangørene bak Tons of Rock, Mads Martinsen (t.h.) og Jarle Kvåle, kan konstaterer at forhåndssalget av billetter allerede lover godt for festivalen i 2018.

VELLYKKA: Arrangørene bak Tons of Rock, Mads Martinsen (t.h.) og Jarle Kvåle, kan konstaterer at forhåndssalget av billetter allerede lover godt for festivalen i 2018. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke bare arrangøren som har begynt å tenke på Tons of Rock 2018 allerede noen få dager etter årets festival.

DEL

Søndag var årets rockefestival i Fredriksten festning over. Klokka ti i dag torsdag startet forhåndssalget til neste år. Allerede to timer senere var de mest etterspurte billettpakkene utsolgt.

– Vi har solgt mer i dag enn vi gjorde på én måned i fjor samme tid. Det har tatt helt av og vært en syk økning i startsalget vårt. Det er veldig, veldig gledelig, jubler Mads Martinsen, en av lederne for Tons of Rock.

Utsolgt på under to timer

I 2018 feirer festivalen sitt femte år i Halden. Rockemusikken vil dundre ut mellom festningsmurene fra torsdag 21. til lørdag 23. juni.

Billettene som ble utsolgt på under to timer, var såkalte hotellpakker. I tillegg har arrangørene lagt ut vip-billetter og ordinære festivalpass med spesialpris.

Og planleggingen av neste års festival har startet rekordtidlig.

– Vi er godt i gang allerede. Vi har mange tentakler ute og har egentlig planlagt neste års festival i tre måneder allerede, sier Martinsen.

Bookingarbeidet har startet

Tidligere år har bookingarbeidet startet for fullt på sensommeren, men i år er festivalen enda tidligere ute.

– Bookingarbeidet har startet, bekrefter Martinsen.

– Har dere booket noen allerede?

– Det kan jeg ikke kommentere, svarer Martinsen.

I 2016 sto Black Sabbath med superkjendisen Ozzy Osbourne på scenen i Fredriksten. Da trakk festivalen totalt 22.000 tilskuere. I år endte de på 20.000, men hadde heller ingen like stor og dyr headliner.

Vil vokse sunt

Ambisjonen for 2018 er å vokse videre, men om det kommer et band på høyde med Black Sabbath, vil ikke Martinsen si noe om foreløpig.

– Vi ønsker å vokse, men vi må også booke fornuftig og vokse sunt. Vi har god tid og resultatet blir en blanding av hva vi ønsker og hva som er tilgjengelig. Vi har startet bookingarbeidet rekordtidlig for å sondere enda bredere enn de siste årene, sier Martinsen.

– En trend vi er veldig glad for

Han er overveldet over alle de positive tilbakemeldingene de har fått etter årets festival.

– Det vitner om at folk er fornøyde. Og forhåndssalget er en bekreftelse på at det er flere og flere som tidlig setter av Tons of Rock i kalenderen sin. Det er en trend vi er veldig glad for, sier Martinsen.

Artikkeltags