Kronprins Haakon Magnus åpner klimakonferansen

TIL CC9: Kronprins Håkon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit kommer til klimakonferansen.

TIL CC9: Kronprins Håkon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit kommer til klimakonferansen.

Artikkelen er over 10 år gammel

Kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit kommer til Sarpsborg for å delta på CC9 4. juni.

DEL

I går kunne arrangøren av klimakonferansen endelig fastslå at det blir noe av det celebre besøket.

Dette er svært hyggelig. Vi har jobbet lenge for å få dette til, forteller prosjektleder Frode Geitvik til SA.

Invitert i fjor

Kronprinsparet var invitert til klimakonferansen CC8 i fjor. Den gang kolliderte opplegget med et statsbesøk. I år er imidlertid det miljøengasjerte kronprinsparet på plass i Sarpsborg.

Kronprins Haakon Magnus skal stå for den offisielle åpningen av konferansen, der både statsledere og ministre, i tillegg til folk fra næringsliv og organisasjoner fra inn- og utland, deltar. Etter åpningen skal kronprinsparet delta på den første delen av konferansen. Der blir det både taler, foredrag, diskusjonsforum og annen interaksjon.

Kronprinsparet har vist et ekte og aktivt engasjement innenfor store og små miljøsaker i en årrekke. De har gått i bresjen og vist at alle kan være med og bidra til å gjøre ting litt bedre, sier konsernsjef i Hafslund, Christian Berg til Sarpsborg Arbeiderblad. Arrangørene av CC9 er svært glade for at kronprinsen og kronprinsessen har takket ja til å delta på konferansen. De to kommer også til å få en omvisning på Hafslund hovedgård av konsernsjefen. I tillegg skal de spise lunsj med konferansedeltakerne.

Aktiv kronprins

Siden han var ganske ung har kronprins Haakon Magnus engasjert seg i miljøspørsmål. Han eier elbil og hybridbil, han har vært på miljøstudietur til Svalbard og i forrige uke frontet han miljøbilløpet mellom Oslo og Stavanger. Videre har han uttalt seg en rekke ganger i klimaspørsmål, der han gir uttrykk for et brennende grønt engasjement.

I vår har medier meldt at kronprinsparet vurderer å starte økologisk drift på gården hjemme på Skaugum.

På befaring

Politiet, representanter fra slottet og Fylkesmannen har allerede vært på befaring på Hafslund. Nå er Hafslunds prosjektleder for CC9, Frode Geitvik, i ferd med å spikre de siste detaljene før alle gjestene inntar Sarpsborg.

- Det er tusen detaljer som skal på plass. Man kan få prestasjonsangst av mindre, men dette er en morsom utfordring, sier Geitvik.

Fjorårets CC8 hadde en imponerende deltakerliste. Årets gjester er av samme kaliber.

- Det viser at vi kanskje gjorde noe riktig i fjor. Og vi håper å fortsette med det i 2009, sier en travel prosjektleder.

Artikkeltags