Kultur(uk)en starter

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Greåker Musikkorps vil skape et levende kulturliv på Greåker i distriktet. Derfor arrangerer de fra i morgen kulturuke for andre gang.

DEL

Det største trekkplasteret er den anerkjente kunstneren Herman Hebler. Han stiller ut bilder som vises i Musikkhuset på Greåker til og med neste søndag.

Mediterer

93 år gamle Hebler er fortsatt i høyeste grad aktiv som kunstner. På Greåker stiller han ut 36 av sine bilder. Hele mandagen er viet hans verk. Fredrikstadkunstneren er anerkjent også langt utenfor Norges grenser og er kjent for sin konstruktivisme. Bildene hans reflekterer hav han opplever i livet, både små og store opplevelser.

- Jeg sitter oppe om natten, hører på Bach og mediterer. Jeg jobber med tankene, forteller Hebler. Fargene han bruker er kraftige, med sterke kontraster.

Hebler ser fram til utstillingen. Ifølge kunstneren er kulturuken noe helt annet. I år skal den klassiske jazzen bli et fantastisk supplement til bildene hans forteller han videre. Utstillingen er en salgsutstilling og varer hele uken.

Hafslundsøy Sangkor

Kulturuka for øvrig skal fylles med kunst, bridge og musikk. Onsdag starter de musikalske innslagene. Da kommer Hafslundsøy Sangkor. De har med seg tre Fredrikstadmusikere, Tor-Ivar Andreassen, Odd-Erik Hansen og perkusjonisten Modou.

Torsdag er det de yngre krefter som skal vise hva de har. Da er det nemlig elevkveld med musikkstudenter på Greåker videregående skole.

Ord og toner

Fredag blir en kveld i ord og toner. Kalle Øby skal stå for ordene mens Anniken Paulsen Gade har satt sammen musikken. Disse to spilte for øvrig sammen på Kulturuken i 2004 og gjorde stor suksess da.

De fleste har hørt om Tom Jones og selv om originalen ikke møter opp denne uken vil Eirikur Hauksson framføre sine versjoner av en rekke av låtene som har blitt udødeliggjort av Jones. Etter konserten blir det Yippi-ka- yeah og fullt kjør utover natten.

Kulturuken avsluttes med en korpskonsert. På gjestelisten står tre ungdommer fra Sør-Afrika. Disse tre vil spille sammen med Greåker Musikkorps. Så vil korpset OPUS 82 entre scenen.

- Vi vil markedsføre musikkorpset og musikkhuset, få et levende kulturliv her nede på Greåker. Det er det som er målet og vi bidrar så godt vi kan, sier Ingar Hansen fra styret i Greåker Musikkorps.

Artikkeltags