Kulturrådet ansetter leder

EKSTRAORDINÆRT ÅRSMØTE: Øistein Darum i styret i Sarpsborg Kulturråd håper på godt oppmøte når det i kveld er ekstraordinært årsmøte i kulturrådet. (Foto: Tobias Nordli)

EKSTRAORDINÆRT ÅRSMØTE: Øistein Darum i styret i Sarpsborg Kulturråd håper på godt oppmøte når det i kveld er ekstraordinært årsmøte i kulturrådet. (Foto: Tobias Nordli)

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Lederløse Sarpsborg Kulturråd har endelig funnet en lederkandidat. I kveld er det ekstraordinært årsmøte i Sarpsborg Kulturråd på Glenghuset. Et nytt styre skal velges fram mot ordinært årsmøte i mars 2013.

Aktiviteten har lenge vært lav i kulturrådet, som har stått uten leder siden Ingvar Høstbjør ga seg på vårparten i fjor. Jakten på leder har foregått siden i fjor høst. Og nå har altså rådet fått napp.

– Vi vil presentere en lederkandidat under årsmøtet. Det dreier seg om en kjent kulturpersonlighet her i byen, sier styremedlem Øistein Darum som ikke ønsker å avsløre navnet i forkant av møtet. Han legger til at medlemmer selvsagt kan komme med andre forslag under kveldens møte.

Tidligere har ledervervet vært på frivillig basis. Nå foreslås det fra styret at ny leder ansettes i halv stilling. Det skal isåfall søkes lønnsmidler fra kommune, fylkeskommune og stat, i tillegg til kontingent og sponsormidler, framkommer det av møteinnkallingspapirene.

Kulturrådet skulle hatt årsmøte i mars, men valgte å utsette siden man manglet lederkandidater. Kveldens ekstraordinære årsmøte er kun for medlemmer av kulturrådet, men det er anledning til å inngå medlemskap under en innledningsorientering som Aps Elsie Brenne skal holde før møtet. Brenne skal orientere om tilskuddsordninger til kulturarbeid og kommunens forventninger til kulturrådets virksomhet.

– Orienteringen er åpen for alle, understreker Darum.

Artikkeltags