Niårig tegnetalent stiller ut

Utstilling: Leah Tran (9) regnes som et stort tegnetalent. Mandag 3. juni stiller hun og flere andre elever ved Kulturskolen ut tegninger og malerier.

Utstilling: Leah Tran (9) regnes som et stort tegnetalent. Mandag 3. juni stiller hun og flere andre elever ved Kulturskolen ut tegninger og malerier. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag 3. juni stiller flere kulturskoleelever ut hva de har tegnet og malt den siste tiden. Blant dem finner vi Leah Tran (9), som er et tegnetalent av de sjeldne.

DEL

– Vi har to grupper i alderen 6–13 år som går her på mandager, og den ene gruppen viser sine arbeider kommende mandag, sier lærer Katharina Olaj.

Blant dem som viser tegninger og malerier er niåringen Leah Tran, som beskrives av Olaj som et helt spesielt talent.

Enorm bredde

– Hun viser en enorm bredde og variasjon i sine arbeider, og hun er et helt spesielt talent. Jeg begynte ved Kulturskolen i 2004, og har i tillegg arbeidet med elever både i Askim og ved UKM-arrangementer. Jeg sett veldig mange barn som tegner og maler, og Leah skiller seg veldig ut. Hun forstår mediet maling og tegning intuitivt, og er veldig rask til å gjengi motiver. Også proporsjoner, skygger og slike ting gjengis riktig. Hun har gjerne en klar tanke om hvordan motivene skal bli. Hun har i tillegg den voksne streken og tilnærmingen. Det er helt spesielt, sier Olaj, som understreker at det er mange flinke elever som stiller ut på ettermiddagen 3. juni. I alt er det ti barn som viser sine arbeider.

Leah forteller at hun har holdt på med tegning siden barnehagen, og at hun har en storesøster på 19 år som har vært en viktig inspirasjon for henne.

– Jeg fortsatte å tegne etter barnehagen fordi jeg synes det er veldig gøy. Aller best liker jeg å tegne mennesker, og bruker for det meste blyant, men jeg har også begynt i lære for å øke kunnskapen om oljemaling blant annet. Jeg har også alltid en tegneblokk tilgjengelig, sier hun.

Usikker på veien videre

Da vi møtte Leah på Kulturskolen denne uken, hadde hun med seg foreldrene Luan og Rita, som ikke tar på seg æren for Leahs tegnetalent.

– Nei, det er nok ikke av oss hun har lært det. Men det vi passer på, er at hun får tid til å tegne. Hun har produktive og kreative perioder, hvor hun bare forsvinner opp på rommet i lengre perioder. Da lar vi henne bare jobbe på. For oss er det viktig at hun gjør det hun liker, men vi er usikre på veien videre. Hadde hun holdt på med idrett, så er det så bra organisert, og lettere å stake ut kursen videre. Med kunst er det vanskeligere, så vi vet ikke helt hvordan vi skal løse det videre, sier Luan Tran.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken