Sterke følelser når lærerne inntar scenen

Lærerkonsert: Kulturskolelærerne Putte Johander (til venstre) og Halvor Kjerkreit spiller i Olavskapellet lørdag 15. september.

Lærerkonsert: Kulturskolelærerne Putte Johander (til venstre) og Halvor Kjerkreit spiller i Olavskapellet lørdag 15. september. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kulturskolelærerne Putte Johander og Halvor Kjerkreit byr på sterke følelser når de skal framføre middelalderballader i Olavskapellet lørdag 15. september.

DEL

Konserten er en del av Kulturskolens 40-års markering, hvor blant andre skolens lærere holder konsert for elever og publikum for øvrig.

– Tekstene i middelalderballadene inneholder gjerne det vi fortsatt forbinder med ballader, sterke følelser, kjærlighet, musikkens kraft og kampen mellom det gode og det onde. Men i dag skal en sang gjerne vare toppen tre-fire minutter. Slik var det ikke i middelalderen, da kunne det gjerne være 100 vers og en lengde på minst 20–25 minutter. Derfor har vi kuttet litt ned på lengden i sangene vi skal framføre, og framfører fem sanger på i underkant av en time, forteller operasanger og sanglærer Halvor Kjerkreit.

Med seg har han bassist, lærer og jazzmusiker Putte Johander. De opererer til daglig i ganske så forskjellige sjangere, og møtes denne gang i framføringen av norske middelalderballader.

– Jeg tror ikke alle elevene er klare over at vi er utøvende musikere og at vi har jobbet i tusenvis av timer på instrumentene våre. Vi håper at dette kan bidra til motivasjon for elevene, og at det blir en slags kobling mellom undervisningen og musikervirkeligheten. Vi ønsker også at både elever og andre skal få øynene opp for ulike kunstuttrykk, sier Johander, og får støtte av Kjerkreit:

– Jeg mener at det er best å vise i en livesituasjon og ikke bare via YouTube og slike ting. Jeg tenker at alt som skjer via en skjerm gir en svakere emosjonell opplevelse, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken