Årets Lucia: – Det er som jeg har sagt før en ære

LUCIA: Ingeborg Walther (17) som årets Lucia, mener det var både høytidelig og ærefullt å gå opp midtgangen i Sarpsborg kirke tirsdag morgen.

LUCIA: Ingeborg Walther (17) som årets Lucia, mener det var både høytidelig og ærefullt å gå opp midtgangen i Sarpsborg kirke tirsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ute var det mørkt og kaldt, inne var det levende lys og et vakkert Luciakor som brakte julestemning til en fullsatt kirke.

DEL

Tidlig tirsdag morgen ønsket Carl Andreas Næss, Marianne Aarum og Malin Schavenius velkommen til årets «Luciamorgen» i Sarpsborg kirke.

Det er fjerde året på rad det blir stelt i stand noe slikt i kirken.

Høytidelig

Klokken var 07.00 da årets Lucia, Ingeborg Walther, og hennes to terner, Eli Marie Eriksen (13) og Aurora Sofie Kjøniksen (13), gikk opp kirkegulvet med resten av koret. Det ble vakker sang og levende lys, noe som satte preg på stemningen i kirken.

Årets Lucia forteller til SA etter luciakonserten at hun var veldig fornøyd.

– Det er som jeg har sagt før en ære, jeg kommer til å huske dette resten av livet. Det var veldig høytidelig, påpeker Ingeborg etter morgenen i Sarpsborg kirke.

– Jeg syns faktisk dette her var gøy, jeg har krone på hodet – med masse lys og jeg går opp midtgangen i kirken. Jeg får jo ikke være Lucia igjen, så dette er noe jeg vil huske lenge, tilføyer hun.

Er du ikke trøtt? Du var vel oppe tidlig?

– Det er ikke vanskelig å stå opp tidlig så lenge jeg vet jeg skal gjøre noe jeg ser fram til, så det gjorde meg ingenting å stå opp tidlig.

Kjente og kjære sanger

Luciakoret sang mange kjente og kjære jule – og Luciasanger. Sanger som «Når adventstiden kommer», «Sonjas sang til julestjernen» og «Jul, jul strålande jul» var bare noen av dem.

Aurora Sofie Kjøniksen (13) forteller at Sarpsborg kirke var fylt med julestemning.

– Lys og julemusikk, det er så koselig, fastslår hun.

Koret var heldige i år også, da de hadde med seg toi egne stjernegutter under Luciamorgenen. Det var Nikolai Isak Vigdal, og Herman Jensen.

Full kirke

Lucia arrangers av Sarpsborg menighet (med kantor Carl-Andreas Næss og staben hans), Sarpsborg kulturskole (med orkester og Marianne Aarum), samt Malin Schavenius.

Sistnevnte mener hun har fått et godt forhold til Lucia-feiringen.

– Jeg hadde ikke det for en del år tilbake, jeg tror det har kommet etter at vi har arrangert det selv i kirken, sier Schavenius.

– Luciamorgenen kan oppsummeres med ett ord – stemningsfullt, konstaterer hun.

Hun håper at tradisjonen kan vedvare.

– Det er så hyggelig å se en full kirke klokka 07.00, jeg skulle ønske Lucia kunne falt på en hverdag også neste år, humrer hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken