Gå til sidens hovedinnhold

Skifter navn til Sarpsborg seniorskole

Artikkelen er over 3 år gammel

Det som tidligere var Kulturskolen 60+ har skiftet navn til Sarpsborg seniorskole, og starter opp vintersemesteret mandag 15. januar på Sarpsborg kulturskole.

– Det viste seg at «60+» allerede var i bruk her lokalt, så da valgte vi å bytte navn, så det ikke skulle bli noen misforståelser, sier nestleder for seniorskolen, Solveig Hovde Martinsen.

I høst har de hatt 28 elever, og det er fortsatt plass til flere som ønsker å være med. På programmet for vintersemesteret står blant annet kurs innen yoga, kunst, notelære.

– I tillegg blir det flere foredrag utover, blant annet kommer kommuneoverlege Hilde Skyvulstad, spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin, med foredraget «Flere gode leveår. Hva virker?» og Ruben Grytten med foredraget «Mangt og mykje om vår psykiske helse», forteller leder for Sarpsborh seniorskole, Britt Paulsen, som understreker at et viktig poeng med Sarpsborg senioskole, er at det skal være en møteplass for eldre.

– Det er en form for forebygging at folk blir med på dette og at man gjør noe man liker godt, og at man er med på noe som gleder andre. Dette skal være en møteplass hvor vi kan inspirere hverandre og skape nettverk. Drømmen er at vi kan få et seniorsenter i Sarpsborg, hvor alle kan møtes, med støtte fra kommunen. Vi har Frivillighetssentralen, men det er ikke alltid nok. Jeg synes det er viktig å ta på alvor at det blir mange aldre her i landet i årene framover og vi synes selv vi er en ressurs, sier Paulsen.  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.