Travel Lykketegning-gründer

GRÜNDERDRØM: Ingebjørg Rangøy Sjåland har kommet langt med Lykketegning. Hun tilbyr i dag ulike  tegninger, produkter og har til og med egen Lykketegning-bil.

GRÜNDERDRØM: Ingebjørg Rangøy Sjåland har kommet langt med Lykketegning. Hun tilbyr i dag ulike tegninger, produkter og har til og med egen Lykketegning-bil. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingebjørg Rangøy Sjåland produserer egne "uperfekte" tegninger som selger godt. Så godt at hun nå er blitt lykketegner på fulltid. Nå drømmer hun om egen utstilling.

DEL

– Å jobbe med tegning var aldri meningen fra starten av, og jeg tenkte flere ganger at suksessen var et blaff og ville ende snart, forteller Lykketegning-gründer Ingebjørg Rangøy Sjåland.

For moro skyld

Det hele startet med en tilfeldig drodling på et jobbkurs for et par år siden, og etter massiv respons og interesse tok hun i år ut perimisjon fra jobben som rådgiver i Sarpsborg kommune for å satse videre.

– Det økte voldsomt etter at jeg begynte å legge ut tegninger på Facebook. Jeg startet for moro skyld og skulle bare prøve litt. Så økte det voldsomt etter det, forteller hun.

– Jeg tenkte bare at nå må jeg gjøre det. Og dagene er både travle og varierte, det er masse bestillinger og venteliste, smiler hun.

På Facebook og Instagram har hun tilsammen rundt 50 000 følgere.

Mer tid til produkter

Tegning på fulltid gir mer tid til produktutvikling. I tillegg til illustrasjoner på papir selger hun blant annet strikkenett, strandbag og kopper.

– Det er mest kvinner fra 26 år og oppover som handler, men det har også kommet flere menn til i det siste som handler gaver til koner, kjærester, vertinnegaver eller til besteforelde.

Ingebjørg har også bestilliinger fra store deler av utlandet.

DIKT: Ingebjørg Sjåland leker seg også med hverdagspoesien, og legger gjerne til både sitater og egenskrevne dikt til illustrasjonene sine.

DIKT: Ingebjørg Sjåland leker seg også med hverdagspoesien, og legger gjerne til både sitater og egenskrevne dikt til illustrasjonene sine. Foto:

– Kommer fra hjertet

For Ingebjørg er det viktig at tegningene er unike og litt uperfekte.

– Noen av tegningene har skjeve ben eller farger på utsiden av linja. Men de kommer fra hjertet, og er litt uperfekte, akkurat som oss.

– Jeg ønsker at folk stopper litt opp. Om så bare for fem sekunder. Kanskje de fem sekundene er akkurat det man trenger i løpet av dagen. Jeg ønsker at tegningene bidrar til å finne gleden i ting, gi litt selvtillit og minne om at vi er unike.

Jeg ønsker at folk stopper litt opp. Om så bare for fem sekunder. Kanskje de fem sekundene er akkurat det man trenger i løpet av dagen

Ingebjørg Rangøy Sjåland, Lykketegning-gründer

Rosa Sløyfe-illustratør

Den travle tegneren har tidligere hatt stand på Sarpsborgmarken og i Hafslundparken under jubileumsdagene i 2016. Hun forteller at folk har kommet langveisfra for å se tegningene.

Fremover er Ingebjørg aktuell med flere prosjekter. Til høsten skal hun lage illustrasjoner for Rosa sløyfe-aksjonen, og hun har holdt auksjon for barnekreftforeningen. Snart kommer også en ny koppeserie i samlingen.

Selv med så mange aktiviteter på plakaten, er det særlig en ting hun virkelig kunne tenke seg i fremtiden:

– Jeg drømmer jo om å holde en egen utstilling. Det må jo være oppnåelig, smiler hun mens hun pakker produktene sine inn i en helt egen Lykketegning-bil.

Ingebjørg Rangøy Sjåland

Alder: 38

Familie: Gift med Are, har barna Noah og Tomine

Bor: Bakkeli

Yrke: tegner og gründer av Lykketegning. Utdannet barnevernspedagog, og jobbet som rågiver for Saprsborg kommune før det ble tegning på fulltid.

Dirigerer også koret Six Wings Gospel.

Artikkeltags