Lager PC-spill og TV-serie

Støtte fra Filmfondet: Øistein Kristiansen er klar med spillkonseptet "Lille Øistein". Det skal også bli TV-serie for norske barn. (Foto: Johnny Helgesen)

Støtte fra Filmfondet: Øistein Kristiansen er klar med spillkonseptet "Lille Øistein". Det skal også bli TV-serie for norske barn. (Foto: Johnny Helgesen)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Øistein "Einstein" Kristiansen fra Grålum får 922.000 kroner fra Norsk Filmfond til utvikling av PC-spill og TV-serie.

DEL

Under Filmfondets pressekonferanse på Rockefeller i Oslo, ble det klart at Kristiansen og hans samarbeidspartnere i Medieparken i Fredrikstad fikk 922.000 kroner i støtte. Pengene skal brukes til å utvikle "Lille Øistein", et konsept som skal bli både PC-spill og TV-serie.

De har tidligere mottatt 578.000 kroner som et tilskudd for å utvikle et demonstrasjonsprodukt, og det er på bakgrunn av dette de nå har fått 922.000 kroner til å ferdigstille prosjektet. Tilsammen har prosjektet "Lille Øistein" mottatt 1,5 millioner kroner i støtte.

Ferdig i november

- Vi satser på å ha spillet og TV-serien ferdig til november, sier Are Heidenstrøm på telefon fra Rockefeller. Han er Kristianses samarbeidspartner i Medieparken. Hovedpersonen selv er i Singapore, der han er stor barne-TV-stjerne med sitt alter ego Einstein.

- Dette er kjempegøy. Av elleve søkere var vi blant de tre som ble plukket ut.

Medieparken begynte å samarbeide med Øistein Kristiansen i 2006, det året han fikk suksess på Nickelodeon Asia. Nå ønsker Øistein å vende tilbake til Norge og fortsette suksesshistorien på hjemmebane, og sammen med Medieparken satser de på at 2007 skal bli det store gjennombruddsåret for "Lille Øistein".

- Vi er i dialog med flere TV-kanaler, og én har kommet med et konkret tilbud. Tilbudet innholder visningsrett for 18 episoder á 10 min av en norsk tv-serie med "Lille Øistein" førstkommende høst. Foruten å utvikle TV-serien og dataspillet om "Lille Øistein", er vi også i gang med å utvikle bøker og aktivitetsblader. Planen er å ha flere produkter klare til lansering parallelt med TV-serien. Etter lansering i Norge, står lansering i Europa for tur.

Morsomme påfunn

Filmfondet er imponert over "Lille Øistein" slik konseptet fremstår, og i begrunnelsen ved tildelingen heter det blant annet:

"Materialet som er levert etter første utviklingsfase er meget imponerende. De har klart å skape et utrolig fargerikt og spennende univers med et sjeldent overskudd av morsomme påfunn. Dette er et enkelt, men utrolig sprudlende barnespill som jeg er overbevist om at kommer til å fenge både voksne og barn," uttaler Kaja Hench Dyrlie i Norsk Filmfond.

Og vi andre får glede oss til høsten.

Artikkeltags