Det har med andre ord blitt en godt innarbeidet utstillingstradisjon, som i år trekker til seg 83 utstillere. De aller fleste av dem er fra Østfold, men Årets kunstner, Liz Ravn, er fra Son.

Surrealistisk

Ravn jobber for det meste med Digitalt Grafisk Arbeid (DGA), og skal vise hele 83 arbeider under Kunst og hobby-utstillingen. Mange av motivene har et preg av «pop art» over seg.

– Galleristen min i Drøbak sier også at mye av det er popkunst, men jeg vet ikke, jeg lager bare de bildene jeg har lyst til, sier kunstneren selv.

I et intervju med gallerist Torgeir Havstad, sier hun:

– Jeg tester ut forskjellige teknikker og leker meg fram Må bare prøve noe nytt hele tiden. Denne nysgjerrigheten gjør at bildene utgjør et spekter av ulike stilarter og uttrykk. Skal man sette det i bås, så må det bli en naturalistisk stil med en surrealistisk vri.

Overskuddet går til veldedighet

– Liz var med i fjor også, og dette er vel den fjerde gangen hun er med. Det var mange som ga uttrykk for at de likte denne kunstformen da, og hun solgte bra. Derfor satser vi på henne som Årets kunstner i år. I tillegg bryter arbeidene hennes litt med mange av de andre som stiller ut her, sier Terje Djuve i Lions Skjeberg.

Under salgsutstillingen, som arrangeres av Lions Skjeberg og Lions Borg 11. og 12. november, vises det hovedsaklig billedkunst, i tillegg til arbeider innen en rekke stilarter, som keramikk, glasskunst og skulpturer, i tillegg til at det blir både kafédrift og tegnerom for barn.

– Inntektene fra år til år varierer veldig, uten at vi helt vet hvorfor. Men alle inntektene her går til veldedighetsarbeid. Vi har de tradisjonelle kunstlotteriet vårt, hvor overskuddet går til kreftsyke barn. I tillegg går alt overskuddet fra utstillingen til blant annet barne- og ungdomsaktiviteter i gamle Skjeberg og til trivselstiltak for eldre, i tillegg til at vi gir penger til det holdningsskapende arbeidet som «Mitt valg» gjør, samt at vi støtter arbeidet mot narkotika, sier Djuve.