Skribentene er et resultat av 1000-års jubileet, da de slapp boken «Pensel & Penn», med malerier og tekster om Sarpsborg.

– Da boken kom bestemte vi oss for at vi ønsket at dette skulle bli noe langvarig og at vi kunne gi noe tilbake til de skriveglade i Sarpsborg. I dag er vi 15 medlemmer, bare det siste snaue året har vi fått ni nye medlemmer, sier Hilde Sørlie.

Trygt skrivemiljø

En av dem, Guro Skottene, slipper sin debutroman i november. Skribentene er et forum for alle som ønsker å skrive, og interesserte er velkomne til å melde seg inn.

– Per i dag er vi kun damer i foreningen, men også menn er hjertelig velkomne. Her kan man dele erfaringer og snakke om tekster. Det skal være et sted hvor det er trygt å dele sine tekster. Mange opplever det som forløsende å kunne dele tekstene sine med andre. Man bør heller ikke ha noen skriveerfaring for å bli med her, sier Grete Elise Dahlen Fjellgaard.

På lokaljakt

Skribentene er også ute etter nye lokaler, og har planer om flere samlinger framover, blant annet en i oktober hvor det blir foredrag om forlagsbransjen.

– Som forening er vi litt på «loffen» for tiden, så hvis noen kan hjelpe oss med et lokale hvor vi kan samles, så er vi takknemlige for det, sier de.

3. til 5. november arrangerer de, sammen med Torill Stokkan, skrivekurs i Wegnerbrakka på Borgarsyssel, med forfatterne Kristin Flood og Merle Levin. – De er ingen hvem som helst, så vi er stolte over at vi har fått dem hit.