Dikt, rock, rødt hår og traumer

Bokdebutant: Linn-Elise Wabakken Jenssen er ute med boken «Innenfor din dørterskel».

Bokdebutant: Linn-Elise Wabakken Jenssen er ute med boken «Innenfor din dørterskel». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Linn-Elise Wabakken Jenssen fra Sarpsborg har gitt ut sine møter med mennesker i diktform. I tillegg spiller hun i bandet Rødt hår og traumer.

DEL

30-åringen bor nå på Hvaler, hvor hun nylig flyttet, etter å ha vokst opp og bodd i Sarpsborg.

Hun er ute med dikt- og fotoboken «Innenfor din dørterskel», blant annet inspirert av pasienter og brukere hun har møtt gjennom jobbene som omsorgsarbeider og vernepleier.

– Temaet for boken er mitt møte med andre mennesker, som har gjort meg inspirert til å skrive. Jeg jobbet tidligere som omsorgsarbeider, men var ferdig utdannet vernepleier i 2012, sier Jenssen, som begynte å skrive dikt i 16–17 års alderen.

Jeg prøver å dekke hele spekteret fra glede til sorg.

Bokdebutant Linn-Elise Wabakken Jenssen.

Fra glede til sorg

– Mange av diktene i boken er fra den tiden, i tillegg til flere nye. Boken rommer alt fra det å relatere seg til hvordan det er å være barn, som foreldre kan kjenne seg igjen i, til det å være tenåring, ung, eldre og døden. Jeg prøver å dekke hele spekteret fra glede til sorg. Diktene har gjerne vokst fram etter møter med mennesker som gjør at jeg reflekterer litt ekstra, forteller hun.

Jenssen har så vidt begynt å tenke på en ny bok, uten at hun har noen umiddelbare planer. Mange av de teksten hun skriver nå for tiden, brukes nemlig til bandet Rødt hår og traumer.

– Det har vært en morsom prosess å få samlet og fått ut de tekstene jeg har hatt, og jeg har fortsatt mange ideer til en ny. Men for tiden skriver jeg mest sangtekster til bandet Rødt hår og traumer, forteller hun.

Rødt hår og traumer

Rødt hår og traumer består av medlemmer fra Sarpsborg og Fredrikstad, og har låten «Opp fra havet» liggende på Soundcloud.

– Det er et rockeband med norske tekster. Det er et format jeg liker å skrive i og synes det passer best med norske tekster til vår musikk, sier hun.

Boken «Innenfor din dørterskel» er tilgjengelig på Haugen bok, eller via Jenssen selv.

Artikkeltags