Gå til sidens hovedinnhold

Satser på rekordmye sommerlesing

Artikkelen er over 3 år gammel

Lesekampanjen Sommerles er i gang, og håpet er at over 895 Sarpsborg-elever melder seg på og at 1,5 millioner sider leses.

I fjor registrerte 895 Sarpsborg-barn seg på den digitale lesekonkurransen, noe som til slutt ga 10.434 leste bøker og 1.185.966 leste sider. Det var en stor økning fra 2016, og i år skal det bli enda bedre.

– Vi håper på å slå rekorden i år. Biblioteket gleder seg veldig og vi har allerede hatt mange barn innom som har spurt om når lesekonkurransen begynner. Vi opplever også at mange er med fordi det er gøy med en konkurranse, men at det utvikler seg til en leseglede og at de blir ivrige lesere også etter at konkurransen er ferdig, sier Tine Didriksen, ledende barnebibliotekar ved Sarpsborg-bibliotekene.

Kick off for Sommerles-kampanjen fant sted på Sandesundsveien skole fredag 1. juni, passende nok på skolen som vant fjorårets konkurranse i Sarpsborg.

Under åpningsdagen ble Therese Thorbjørnsen, utvalgsleder for kultur og oppvekst, enige med elevene om at de skulle klare å lese 1,5 millioner sider i år. Så får vi se hva opptellingen viser, når lesekonkurransen avsluttes 31. august.

Konkurransen er for elever fra 1. til 7. klasse. De som melder seg på vil også bli invitert til Sarpsborgmarken 18. august, hvor det bys på is og diverse premier.

Premien til skolen med elever som har lest mest innen 31. august, er bøker for 5.000 kroner til skolebiblioteket.

Kommentarer til denne saken