Sjuendeklassing skrev seg til London

Vinner: Elise Olsen fra Sandbakken skole vant Skrivekonkurransen 2018 med historien «Verden fra et annet perspektiv».

Vinner: Elise Olsen fra Sandbakken skole vant Skrivekonkurransen 2018 med historien «Verden fra et annet perspektiv». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elise Olsen i 7C på Sandbakken skole vant Skrivekonkurransen 2018, med sin dystre og apokalyptiske historie «Verden fra et annet perspektiv».

DEL

Skrivekonkurransen inspireres av forfatteren Roald Dahl (1916-1990), hans forfatterskap og hans tilhørighet til Sarpsborg og er for distriktets sjuendeklassinger. Årets vinner er fra Sandbakken skole, og historien hennes dreier rundt Emelie, som bor alene i en by hvor det er to store bygninger, som har masse kunnskap i seg, som folk ikke vet om. Da alt raser, i et slags apokalyptisk-scenario, tror man alt håp er over.

Inspirert av søsteren

– Jeg ble inspirert til å skrive av søsteren min Ida, som vant Skrivekonkurransen for tre år siden, forteller Elise Olsen, som med seieren også vant en tur for to til London, og et besøk på Roald Dahl-museet.

– Jeg har alltid hatt lyst til å reise til England, for der har jeg aldri vært, og jeg elsker å snakke britisk, sier Olsen, som er usikker på hvor mye hun skal satse på skriving framover.

– Jeg skal nok skrive, men det blir en slags mellominteresse. Jeg driver også med hesteriding, og det er det jeg satser mest på, forteller hun.

Premieutdeling: Thomas Winther (fra venstre), Anora Titlestad, Iman Hodzic og Torill Stokkan under gårsdagens utdeling på Sarpsborg scene.

Premieutdeling: Thomas Winther (fra venstre), Anora Titlestad, Iman Hodzic og Torill Stokkan under gårsdagens utdeling på Sarpsborg scene. Foto:

Dahl-oversetter

På andreplass i Skrivekonkurransen 2018 kom Anora Titlestad ved Hafslund skole, mens Iman Hodzic fra Hannestad skole kom på tredjeplass.

Tindlund skole var den skolen som hadde levert flest historier, fulgt av Hannestad, Hafslund og Hafslundsøy. Hannestad skole hadde flest historier i finalerunden.

Til stede under tildelingen, sammen med drøyt 400 sjuendeklassinger, var også Tor Edvin Dahl, som har oversatt de fleste av Roald Dahls bøker til norsk.

De seks jurymedlemmene Milla Kirkerød, som vant Skrivekonkurransen i fjor, leder for Litteraturuka Torill Stokkan, bibliotekar Tone Beate Solberg, Cecilia Andersen, som vant i 2012, lærer Heidi Gade og Gunnar Falck fra kommunens kulturseksjon, begrunnet «Verden fra et annet perspektiv» som vinnerhistorie med at «Vinneren av Skrivekonkurransen 2018 er dyktig når det gjelder å skape riktig stemning til et dystert tema. Vinneren har god språkbeherskelse, og en objektiv og kjølig stil. Historien har en god dramaturgisk utvikling. Fortelleren klarer å snu fokus, og makter å bruke science fiction-sjangeren på sin egen måte. På slutten benyttes et klassisk fortellergrep på en elegant måte, noe som gjør at historien fungerer på en både rasjonell og irrasjonell måte».

Mandagens skrivekonkurranse-arrangement var en del av Litteraturuka, som åpnet mandag og varer fram til 10. november.

Dahl-oversetter: Tor Edvin Dahl har oversatt de fleste av Roald Dahl-bøkene til norsk, og var tilstede under gårsdagens utdeling.

Dahl-oversetter: Tor Edvin Dahl har oversatt de fleste av Roald Dahl-bøkene til norsk, og var tilstede under gårsdagens utdeling. Foto:

Artikkeltags