Sarpsborg Jazzklubb inviterte fredag kveld til den første jazzdansen, og publikum kvitterte med massivt oppmøte og god romjulsstemning.

- Vi sender opp noen prøveballonger, og ser om dette er liv laga. Og det ser jo unektelig bra ut, sier Per Olaf Toftner, alias Pippo, fornøyd.

Det er pause etter jazzdansens første sett, og rundt hundre mennesker koser seg med en kald øl og småprat på Glenghuset.

Seniordans

Uten å være slem, må det være lov til å si at snittalderen var høyere enn vanlig på Gleng-arrangementer. Det så man forresten på dansingen også. Lokalet var fullt av par som faktisk kunne danse pardans, ikke bare hoppe opp og ned ved siden av hverandre.

- Velkommen til seniordans, sa Bjarne Aaserød, og vakte allmenn munterhet, spesielt når har antydet at årsaken til det store oppmøte, var at alle under 22 år kom gratis inn.

Gratis inngang

- Vi frir til ungdommen. Til neste år kommer alle studenter og alle under 22 år gratis inn på jazzklubbens konserter. Jeg tror det er flere både fra musikklinja på Greåker og elever fra folkehøyskolen som kanskje hadde hatt lyst til å gå på jazzkonserter, men de velger å bruke pengene sine på andre konserter. Vi åpner dørene, og ønsker dem hjertelig velkommen, smiler Aaserød, flankert av Sarpsborgs to legendariske jazzsøstre, Karin Arntsen og Gerd Sørensen.

God bredde

- Jeg synes det har vært et fint år med jazzklubben, sier Finn E. Ringdal. Han har funnet seg en plass midt i lokalet med sin kone Torild.

- Det har vært god bredde i programmet, og noe for enhver smak.

Fru Torild nikker, og antyder at de snart er klare for dansegolvet.

- Nja, sier husbond Finn, og klager på foten.

- Jo da, vi skal snart danse litt, smiler Torild Ringdal.

"Singing in the rain"

Og dansekvelden går mot midnatt, men Toftner bak mikrofonen, Arne Pettersen på sax, Yngvar Ravneng på bass, Rolf Werner på trommer og Per Mathisen på piano, har 52 låter innabords og lover å gi publikum fire sett.

- Denne låten er tilegnet været, sier Pippo, og musikere og crooner loser de dansende stødig gjennom "Singing in the Rain", før de drømmer seg bort i "Let it Snow".

Ute er det mørk og vått, og det er bare inne i Glengs lune hule det regner "Pennies from Heaven"