Lyd i Pstereo

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Stian Joneid (25) og Jonas Groth (26) har hatt en finger med i byens musikkliv i snart to tenåringsaldre, og de blir med sitt Pstereo på mange måter rockens alibi under SAs jubileumskonsert.

DEL

- Jeg gleder meg. Det skal bli artig å spille i et forhåpentligvis fullsatt Folkets Hus, sier vokalist og gitarrist Stian Joneid.

- Faktisk så føles det som når vi skulle delta på Ungdommens Kulturmønstring for første gang. Nervene er så absolutt til stede, fortsetter han og ler.

Erfarne musikere

Det er tolv år siden duoen Joneid og Groth først fant sammen, og det er ingenting som tyder på at det musikalske vennskapet skal få en snarlig slutt, selv om de kanskje ikke lenger får spilt så ofte sammen som de selv skulle ønske.

- Både Jonas og jeg har vært så privilegerte at vi har fått anledning til å jobbe med musikk, men vi har måttet prioritere de jobbene som gir avkastning. Et hjertebarn som Pstereo har derfor ikke alltid fått den oppmerksomheten som vi synes det fortjener, røper Stian, som poengterer at Joneid/Groth kun utgjør en halvpart av Pstereo. Den andre halvparten er det Terje Støldal (bass) og Tor Hauge (trommer) som tar seg av.

- To veldig dyktige musikere som blant annet spiller fast i Henning Kvitnes sitt Little Eden, og som holder oss på tå hev, tillegger han.

Kent og Williams

Joneid har vanskeligheter med å plassere Pstereo i den musikalske verdenen, men får snart hjelp av en Coldplay-nynnende Groth.

- Vi er en blanding av Kent og tidlig, og da mener jeg tidlig, Robbie Williams. Vi er entertainere, fastslår han ubeskjedent.

Pstereo skal spille tre låter under årets konsert, og samtlige av disse er egenproduserte fengende rockelåter.

- Du kan godt si at vi håper å bli rockens alibi den aktuelle kvelden, sier Joneid, som videre kan fortelle at Pstereo har vært og lekt litt i studio, men at en eventuell plate kun eksisterer i fire allerede travle hoder.

- Det er klart at det hadde vært moro med plate, men det får bli en gang i framtiden. Akkurat nå har vi mer enn nok på hver vår front, forteller han.

Liten forsmak

For hardbarkede Joneid fans kan vi røpe at konserten i Folkets Hus kun blir en liten forsmak på det som fort kan bli et joneidsk musikkår i Sarpsborg. 25-åringen har nemlig store planer. Først skal han i ilden med et eget Thomas Ledin-show på To Brødre, for deretter å tilbringe hele sommeren på Dickens med «Sommeren er kort 3».

- Det blir helt klart travelt, og i så måte er det faktisk litt deilig å få begynne året med å gjøre noe helt eget, sier Joneid som håper å få oppleve i Folkets Hus noe av den samme stemningen som rådet da bandet spilte på torget i Sarpsborg i forkant av Idol-konserten.

- Akkurat det var en helt rå erfaring, konkluderer han.

Artikkeltags