Gå til sidens hovedinnhold

Ingen MGP-deltakere fikk høyere terningkast enn Ulrikke i VG

Artikkelen er over 4 år gammel

Bare bidragene til Ulrikke Brandstorp og Kristian Valen fikk terningkast fem av VGs anmelder, men i Dagbladet fikk Ulrikke bare en toer.

– SHIT! Dette er så sinnssykt stas! ÆÆÆÆ!!! Låten slippes i natt!!, skrev en ekstatisk Ulrikke Brandstorp på sin Facebook-side tirsdag kveld.

Grunnen? VGs anmelder Stein Østbø hadde nettopp gitt hennes låt «Places» høyeste terningkast av alle de ti MGP-bidragene:

«Ulrikke har finalens friskeste låt, og samtidig den det skjer mest i. Herlig leken og funky flørtende i starten og med et svært og åpent refreng som hekter umiddelbart. Det er neppe noen ulempe med ooh ooh-refrenger i MGP, heller ... Om Norge kunne ha blitt enig med seg selv om at vi må sende noe med fart i til Kiev i mai, står Ulrikke klar!»

Valen som favoritt

Bare Kristian Valens ballade «You and I» scorer like høyt som 21-åringens bidrag og får også terningkast fem. Østbø skriver blant annet følgende:

«Kristian Valen er alene på eh ... valen på balladesiden i årets MGP og har således ingen balladister å kjempe mot. Det kan fort være en stor fordel, også fordi Valen har en nydelig låt (...) Seieren kan fort havne hos Kristian Valen, faktisk.»

Den norske Melodi Grand Prix-finalen går av stabelen 11. mars, og Sarpsborg stiller i år med to bidrag.

Hør «Places» her:

 

Outsidere fra Sarpsborg

Det andre bidraget er det Åge Sten Nilsen og hans band Ammuntion som står for. Deres låt «Wrecking Crew» får terningkast fire av Østbø, som omtaler bandet som outsidere:

«Plystring og marsjerende trommer? Check! Brøle tittelen i starten? Check! Brautende, glinsende Gary Moore-gitarer? Check! Ammunition er en vandrende klisjémaskin fra åttitallet, men en uhyre effektiv én. Knyttneve-rock av den hårete typen har et stort publikum i Europa, det må ikke undervurderes.»

I MGP-kommentaren «Mangler et dristig grep» skrevet av samme mann (VGs Stein Østbø) for én uke siden etterlyses imidlertid den såkalte «wow»-faktoren i konkurransen. Da gjenstår det bare å se.

Aftenposten ikke så begeistret

Aftenpostens anmelder var ikke fullt så begeistret over Ulrikkes låt. Kulturjournalist Robert Hoftun Gjestad ga bidraget en treer og skriver dette om låten: «En nokså effektiv låt som trykker på mange av de riktige knappene av musikk 2017, der den legger seg i en lett fengende sjangerblanding av pop, R & B og tynn funkgitar. Problemet er at den mangler det lille ekstra, x-faktoren som kan skille den ut fra mengden av slik pop som høres på radio og i Spotify for tiden».

Samme poengsum får Ammunition og låten «Wrecking Crew».

Hør «Wrecking Crew» her:

 

«Entertainer Åge Sten Nilsen kan selvfølgelig sin historie, og her drar han fram nok en låt for alle som fortsatt elsker rocken slik den var og hørtes ut på slutten av 80-tallet. Røff, uten å egentlig være ordentlig tung. Gitarriff, plystring og ropende koring slik man har hørt det hundrevis av ganger før, med andre ord».

Låten «Grab The Moment» med Jowst er det beste bidraget i den norske finalen, mener Aftenpostens anmelder. Denne låten er den eneste som får en femmer.

En toer i Dagbladet

Enda dårligere ble anmeldelsen i Dagbladet (krever innlogging). Der får Ulrikkes «Places» terningkast to og Anders Grønneberg skriver blant annet at det «virker om MGP-general Jan Fredrik Karlsen har vært på butikken og handlet inn for helga og lagt noe i handlekurven som han overhodet ikke trenger – langt mindre vi». Grønneberg kaller «Places», som Ulrikke Brandstorp har skrevet sammen med Tony Alexander Skjevik, for «tre minutter spretten, plagsom pop uten innhold.

Åge Sten Nilsen og Ammunition blir i samme avis belønnet med en femmer på terningen. Dagbladets Anders Grønneberg skriver blant annet at «Ammunition stabler klisjeer i høyden, men hva gjør vel det når de står fjellstøtt på bredbeinte posørbein».

Kristian Valens «You & I» og Jenny Augustas «I go where you go» er de to beste låtene ifølge Dagbladets anmelder. Begge får terningkast fem.

Alle MGP-låtene ble sluppet i sin helhet onsdag 15. februar. Du kan høre låtene og gjøre deg opp din egen mening på Spotify eller Tidal.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.