Gå til sidens hovedinnhold

Sommeraktiviteter for de små på museene

Artikkelen er over 4 år gammel

Østfoldmuseenes sommerlige barneaktiviteter står for døren, under fanen «Bli med på ærbe».

«Arbeidsplassene» i Sarpsborg vil være på Borgarsyssel museum og Storedal kultursenter, med oppstart lørdag 24. juni. Det vil si at i hele sommerferien har du og din familie mulighet til å stemple deg inn på jobb hos Østfoldmuseene.

«Bli med på ærbe» er Barnas Museumsstafett i ny drakt, og er en barneaktivitet som arrangeres på alle Østfoldmuseenes avdelinger gjennom sommeren, med forskjellige aktiviteter ved de åtte ulike museene.

– Vi ønsket i år å fornye Barnas Museumsstafett og gi den en ny «look». Østfold blir ofte omtalt som et industri fylke, men det har ikke bare vært i industrien som har preget vårt fylke og hvor folk har arbeidet. Vi har for eksempel hatt mange som har og som fortsatt arbeider som sjømenn og bønder. Noe av yrkesmangfoldet vil vi vise gjennom de ulike aktivitetene i stafetten – og samtidig gi barna et meningsfylt, lærerikt og pedagogisk opplegg gjennom sommerferien, sier prosjektleder for Barnas Museumsstafett Eileen Jahren Eriksen.

– Også i år blir det premier, men dette inngår nå i et lønningssystem hvor prinsippene i arbeidet kommer fram. Blant annet får du mulighet til å ta lunsj, spare og få overtidstillegg for en flittig arbeidsmaur. Du vil ikke være arbeidsledig lenge, konkluderer Østfoldmuseene med.

Aktivitetene foregår ved Moss by- og industrimuseum, Borgarsyssel Museum, Fredrikstad Museum, Folkenborg Museum, Halden Historiske samlinger, Kystmuseet Hvaler, Haldenvassdragets Kanalmuseum og Storedal Kultursenter.

Kommentarer til denne saken