Sangkor invitererer til konsert i Varmestua

DEBUTERER I VARMESTUA: Borgen Sangkor med dirigent Sunniva Berg skal ha konsert i Varmestua, og samtidig overrekke den store pengegaven fra koret. 	foto: Tobias Nordli

DEBUTERER I VARMESTUA: Borgen Sangkor med dirigent Sunniva Berg skal ha konsert i Varmestua, og samtidig overrekke den store pengegaven fra koret. foto: Tobias Nordli

Artikkelen er over 4 år gammel

Borgen Sangkor har holdt mange konserter, men aldri før har koret sunget i Varmestua.

DEL

– Det skal vi fredag 6. mai, og det gleder vi oss veldig til, sier Per Støa på vegne av det blandede koret.

Overrekker sjekk

Denne kvelden, i den tidligere Baptistkirken i Østre bydel, der Varmestua nå holder til, satser 40 korister på å lage skikkelig sangfest.

Koret skal underholde, det blir allsang, og dirigent Sunniva Berg skal ha en soloavdeling sammen med André Kristoffersen. Dessuten skal en fra rusfri gruppe fortelle om sin situasjon.

Et høydepunkt på kvelden blir overrekkelsen av sjekken på 250.000 kroner.

SA har tidligere skrevet om pengegaven fra Borgen Sangkor til byens vanskeligstilte.

Pengene stammer fra salget av Sangerhuset Fremtidsborg på Borgenhaugen. Nå leier koret øvelokale hos Betania på Klavestadhaugen.

Håper på fullt hus

Per Støa forteller at det hos flere av korets medlemmer banker et spesielt varmt hjerte for Varmestua. Flere av kormedlemmene jobber som frivillige medhjelpere der.

– Det er slet ikke bare rus det er snakk om hos brukerne der. Men det er mange vi kan betegne som fattige i byen vår, og det er trist, sier han.

Støa og resten av koret ønsker og at Varmestua skal få ta del i jubileumsfeiringen av Sarpsborg.

– Vi håper mange kommer på konserten. De som ikke har besøkt varmestua før, kan ha godt av en tur dit, mener han.

Artikkeltags