«Tunesteinen» blir plate

Plateinnspilling: Komponist Anniken Paulsen, i midten, med Klang av Oltid under innspilling av «Tunesteinen» i Sola i Stavanger.

Plateinnspilling: Komponist Anniken Paulsen, i midten, med Klang av Oltid under innspilling av «Tunesteinen» i Sola i Stavanger.

Artikkelen er over 1 år gammel

Urframføringen ble holdt 7. november i 2016, til åpningen av Litteraturuka under 1000-årsjubileet. Nå blir «Tunesteinen» plate.

DEL

Stykket ble skrevet av komponist Anniken Paulsen, etter idé fra Torill Stokkan. Nå har bandet Klang av Oldtid fått støtte fra Fond for utøvende kunstnere til innspilling av cd-en, hvis tittel blir nettopp «Tunesteinen».  Platen er tenkt sluppet i løpet av sommeren, og det jobbes med at det kan bli en slippkonert i Sarpsborg i forbindelse med Olsokfeiringen, uten at det er avklart ennå.

– Jeg synes jo det er en positiv nyhet for Sarpsborg, at det nå blir en plate av «Tunesteinen». Jeg bidrar ikke på platen selv, men jeg har vært med på deler av prosessen, siden jeg ønsket at musikken skulle bli nærmest mulig slik jeg skrev den. Og det har de fått til. Klang av Oltid har gjort en fabelaktig jobb. De spiller jo på naturinstrumenter, så jeg er imponert av at de får det til. I tillegg vil det være fire-fem andre verk på platen, av blant andre Ketil Hvoslef (sønn av Harald Sæverud) og bandmedlem Gaute Vikdal. Klang av Oldtid er antakelig det eneste ensemblet, eller et av få, som spiller på instrumenter som bronselurer, neverlurer og bukkehorn, sier Anniken Paulsen.

I tillegg til perkusjon, har gruppen også vokal, hvor Signe Irene Time vikarierer for Helga Jacobsen.

Urframføring: «Tunesteinen» ble urframført 7. november under åpningen av Litteraturuka i jubileumsåret 2016.

Urframføring: «Tunesteinen» ble urframført 7. november under åpningen av Litteraturuka i jubileumsåret 2016. Foto:

– «Tunesteinen» har vokal, fordi jeg ville bruke teksten på steinen. Den er oversatt fra runer, til urnordisk og videre til norsk. Jeg har hatt hjelp av professor James Knirk, ved Universitetet i Oslo for veiledning og uttale. Det synges på urnordisk på utgivelsen, noe som kanskje også er første gang i historien. Jeg er stolt over å få være med på dette, spesielt fordi jeg er født i Tune kommune, sier Paulsen, som har vokst opp på Greåker og som nå er bosatt i Fredrikstad.

Artikkeltags