Satser på skandinavisk sommermoro

Sommershow: Det er foreløpig ganske grått i bakgården på Dickens, men Jonas Groth (til venstre), Desirée Ulvestad-Grandahl og Stian Joneid lover høy feelgood-faktor i showet «Skandinavisk sommer på Dickens», som har premiere 23. juni.

Sommershow: Det er foreløpig ganske grått i bakgården på Dickens, men Jonas Groth (til venstre), Desirée Ulvestad-Grandahl og Stian Joneid lover høy feelgood-faktor i showet «Skandinavisk sommer på Dickens», som har premiere 23. juni. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Dickens har lange tradisjoner for sommershow i bakgården. I år setter de opp «Skandinavisk sommer på Dickens», med Stian Joneid, Jonas Groth og Desirée Ulvestad-Grandahl.

DEL

De ville i dette tilfelle framstå som henholdsvis «svensken, dansken og norsken», som skal skape liv og moro i Dickens-bakgården med skandinavisk musikk.

– Stian har jo hatt «Sommaren är kort» der tidligere, så det er naturlig at han tar de svenske sangene. Jeg er jo dansk, gikk tre år på skole der før vi flyttet til Norge og snakker fortsatt språket flytende. Så for meg er det egentlig en drøm som går i oppfyllelse og få synge danske låter, sier Jonas Groth.

Fest og feelgood

Men så var det «norsken» da.

– Vi hadde for oss at vi skulle ha en mann til å gjøre de norske låtene, og hørte blant annet med Eirikur Hauksson, men så kom vi på Desirée. Hun har vi arbeidet med tidligere, blant annet i «Pop & Pastell»-showet, men aldri vi tre samtidig. Men det vi vet er at så fort vi tre er i et rom sammen, så kommer den første vitsen før noen av oss har rukket å sette oss. Og akkurat det humøret håper vi også at smitter over på publikum, sier Groth.

– Vi må ha inn allsang og feelgood-faktoren, men vi må ikke finne opp kruttet for å spille i bakgården her. Etter så mange år i forskjellige settinger vet vi hva publikum vil ha på Dickens, sier Joneid, som sammen med Groth og Ulvestad-Grandahl har et stort spekter av låter å plukke fra.

– Det blir alt fra gamle «schlägere» til nyere ting, det er jo så mange skandinaviske hiter å ta fra, sier Joneid.

Fører tradisjonen videre

Også Dickens-innehaver Jørgen Andersen er godt fornøyd med å ha et sommershow på plass på Dickens igjen.

– Jeg har vært veldig interessert i å føre tradisjonen med sommershow i bakgården videre. For meg var det da helt naturlig å høre med kameratene mine Stian og Jonas om vi skulle gjøre her. Jeg lever på en måte av å skape gode opplevelser, og det er også tanken bak dette showet, sier han.

Med seg på scenen har trekløveret bandet Kosmorama. Det legges ut 100 billetter til hvert show, og billettsalget er allerede i gang.

«Skandinavisk sommer på Dickens»

Showet har premiere 23. juni.

På scenen står  Stian Joneid, Jonas Groth og Desirée Ulvestad-Grandahl med bandet Kosmorama.

De skal framføre skandinaviske hit-låter fra da til nå.

Artikkeltags