Gå til sidens hovedinnhold

Jonas Groth hedret Bob Dylan

Artikkelen er over 3 år gammel

Jonas Groth spilte fredag kveld med band på Folkets bar, Sarpsborg scene. Kvelden var viet til musikkikonet Bob Dylan.

Årets første kveld i konsertserien "Rockens poeter" ble holdt på Folkets Bar, og kvelden fungerte som en hyllest til nobelprisvinneren Bob Dylan.

Bandet som stod på scenen fredag kveld bestod av Jonas Groth (vokal, gitar, keyboard), Anders Håkensen (gitar), Terje Støldal (bass) og Tore Johannes Skauen (trommer).

Stor beundrer

Jonas Gorth sier selv han er en beundrer av Bob Dylan. Farens hans, musikeren Jan Groth, var også stor fan av Dylan.

- Jeg er veldig glad for at far introduserte meg til låtene til Bob Dylan. Dylan er en stor musiker, og det er synd at musikken hans ikke er et større pensum i dag, forteller Groth til SA.

- Faren min har tidligere covret mye av til Dylan, og jeg føler at jeg har et ansvar ovenfor publikum til å bære fakkelen videre fra han, sier musikeren fra Sarpsborg.

På scenen tolket Gorth og bandet verdenskjente Dylan-låter som "Blowin' in the Wind", "Every grain of sand" og "Knockin' on heaven's door". Dylan vant blant annet nobelprisen i litteratur i 2016 for sine poetiske bidrag til den amerikanske sangtradisjonen.

Trekker gjester

Anne Kari Kristiansen og Aksel Norrøne var blandt gjestene som fikk med seg Groths tolkning av Bod Dylans låter fredag kveld.

- Vi har vært på konserter med Jonas Groth før, han er jo en lokal sanger og har holdt en del konserter, forteller Anne Kari.

- Han gjorde det også veldig bra ikveld. Vi er storfornøyde med kvelden, fortsetter hun.

- Jeg er en langvarig Bob Dylan fan, og det var låtene hans som trakk oss hit. Jeg har hørt på han gjennom hele oppveksten og siden, sier Norrøne.

Lyttende publikum

- Publikum her var noe helt annet en det jeg ellers spiller for. Jeg har spilt på ganske store konserter med blant andre Apoptygna Berzerk, men denne stemningen var mye mer intim enn det jeg er vant. Jeg opplevde at gjestene var interesserte i det jeg sa, og jeg måtte våge meg for å ikke si noe feil om Dylan på scenen. Publikumet var fantastisk hele kvelden gjennom, forteller Gorth.

Den neste kvelden i konsertserien "Rockens poeter" vil bli holdt 9. mars, hvor Bruce Springsteens låter vil bli tolket av Frederik Bjrønstad.

Kommentarer til denne saken