Glengfestivalen i gang

Hellbillies på Glengfestivalen

Hellbillies på Glengfestivalen Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den første festivaldagen bød på musikk, trøkk og allsang i Kulåsparken. Og lokalbandet "Backstreets" åpnet festivalen.

DEL

På kveldens plakat sto Hellbillies, Dance with a Stranger og det lokale tributebandet "Backstreets". Sistnevnte har siden 2009 spilt Bruce Springsteen-låter, og med stødig vokal og energisk blåserekke ble det trøkk fra første tone på årets festival. Frode Alnæs var også med som gjestegitarist.

– Forventningene i dag er skyhøye. Med stor scene i hjertet av Sarpsborg, godt vær og mye folk så vil vi gi alt for sette en fin startramme for festivalen, forteller gitarist Thomas Kjøniksen.

Bandet består av 10 lokale musikere fra Sarpsborg og Fredrikstad, og de bød på flere hits som "Hungry Heart", "Glory days" og "Down to the River".

Skryter av Kulås

Lene Holmen og Stine Marie Aasberg var blant de som fikk med seg alle artistene denne kvelden, og er begge på Glengfestivalen for første gang.

– Planen var å få med oss hele kvelden. Vi kom mest for Hellbillies, men Backstreets var jo også veldig bra! sier Stine.

– Vi må støtte opp når det skjer noe. Og her i parken har de gjort så mye ut av det, legger Lene til.

– Glengfestivalen er et flott initiativ. Det er moro at det er i Kulås, dette er en flott arena for å samle folk, fortsetter Stine.

Det er moro at det er i Kulås, dette er en flott arena for å samle folk

Stine Marie Aasberg
PÅ FESTIVAL: Lene Holmen (t.v) og Stine Marie Aasberg passet på å teste sofaene under Glengfestivalen.

PÅ FESTIVAL: Lene Holmen (t.v) og Stine Marie Aasberg passet på å teste sofaene under Glengfestivalen. Foto:

Også for de under 18

I år er det for første gang et eget inngjerda område for alle under 18 år, og Harald Meli (18) og Aashild Ulstrup (18) er to av de frivillige som jobber her.

– Vår hovedoppgave er å servere brus til alle de unge. Og det er fint å kunne se på konserten, og samtidig spare litt penger, sier Harald.

– Det er jo fint med inngjerda område, for kanskje det gjør at flere unge kommer på Glengfestivalen fremover, forteller Aashild.

FRIVILLIGE: Aashild Ulstrup (18) og Harald Meli (18) er klare til å servere brus til alle under 18 år.

FRIVILLIGE: Aashild Ulstrup (18) og Harald Meli (18) er klare til å servere brus til alle under 18 år. Foto:

De har begge fått jobben som frivillig gjennom foreldre som har vært engasjert i Glenghuset. Og denne kvelden så de mest frem til Hellbillies.

– Det er jo gøy å få se og hørt dem live når man har hørt musikken deres i alle år, begrunner Aashild.

Rop om mer

Dance with a Stranger leverte en solid konsert, og med slageren "Everyone needs a friend sometimes" skapte de allsang i parken. Det samme gjorde Hellbillies som ga publikum det de ville ha - både de kjente og noen nye låter. Det ble både taktklapping, allsang og rop om mer da de avsluttet første festivaldag.

Artikkeltags