Skjelin sikter seg inn mot Kulåsparken

Plateklar: Sarpingen Niklas Skjelin er klar med sin første ep, og spiller på Glengfestivalen 17. juni.

Plateklar: Sarpingen Niklas Skjelin er klar med sin første ep, og spiller på Glengfestivalen 17. juni. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Han spiller «Hybelpop», er straks klar med sin første ep og sikter seg inn mot et utsolgt Kulåsparken.

DEL

– Jeg har satt meg tre mål for artistkarrieren. Det første er å fylle Glenghuset, noe vi klarte i fjor, deretter klare å fylle Sarpsborg scene og så Kulåsparken. Som lokal gutt blir det ikke så mye større enn det. Derfor er vi også ute på en evig turné, som heter «Veien til Kulåsparken», sier den plateklare sarpingen Niklas Skjelin.

Glengfestivalen i juni

Om ikke lenge tar han med seg bandet sitt nettopp til Kulåasparken, hvor han skal spille under Glengfestivalen lørdag 17. juni, sammen med blant andre Trine Rein og DiDerre. Den konserten er en del av veien til det som senere skal oppfylle drømmen om å fylle Kulåsparken på egen hånd.

På den veien ligger også hans nye selvtitulerte ep, bestående av fire nye låter og en intro.

– 2016 var et godt år hvor jeg var mye ute og spilte. Det jeg tjente på det er puttet inn i produksjonen av den nye platen. Resultatet er mer modne og gjennomarbeidete låter. De fire låtene jeg har liggende ute fra før, blant annet på Spotify, var egentlig skrevet på kassegitar. Men da jeg og produsent Anders Sjøgreen Faale satt oss ned og skrev de nye låtene var vi bevisste på at de skulle låte litt større. Vi har nok spisset «Hybelpop»-konseptet litt, sier han.

Hybelpop og norske helter

«Hybelpop» bruker han både som en sjangerbetegnelse av musikken han spiller, og som et navn på det pågående prosjektet han holder på med, om å hele tiden utvikle seg som artist og musiker. Blant inspirasjonskildene nevner han Magnus Grønneberg og CC Cowboys, Jokke & Valentinerne, DumDum Boys og deLillos. Debut ep-en er da også mikset av Thomas Siqveland, som blant annet har arbeidet med Kurt Nilsen og nettopp deLillos.

– Det var etter at jeg så CC Cowboys som 12–13 åring at jeg bestemte meg for at «det er dette jeg vil gjøre». Hvis man skal satse på musikk, så må man gå «all in». Derfor må utdannelse vente, jeg satser på å bruke all ledig tid på musikk, sier 24-åringen, som ikke bare er opptatt av å skrive gode låter.

- Nei, skal man slå gjennom så må det være en helhetlig pakke. Man må følge med på trender og ha øynene oppe for alt som skjer i bransjen. Skal man leve av musikk, så må man også ha et publikum og sørge for å treffe dem. Jeg ser nærmest på dette som gründervirksomhet, sier han.

Niklas Skjelin

Musiker fra Sarpsborg, 24 år.

Aktuell med sin selvtitulerte debut-ep.

Spiller på Glengfestivalen 17. juni.

Artikkeltags