En rockveteran og et stjerneskudd fra Sarpsborg i Melodi Grand Prix

FAMILIE: Åge Sten Nilsen forteller at Ulrikke Brandstorp nesten er som familie og at det er fantastisk at de begge skal delta i MGP.

FAMILIE: Åge Sten Nilsen forteller at Ulrikke Brandstorp nesten er som familie og at det er fantastisk at de begge skal delta i MGP. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Åge Sten Nilsen med Ammunition og låta «Wrecking crew» og Ulrikke Brandstorp med låta «Places» deltar i årets Melodi Grand Prix

DEL

Det ble klart under en pressekonferanse hos NRK, tirsdag formiddag.

Har vært en drøm

– Det er stas. Man skjønner ikke hvor stort det er før man står midt oppi det, så jeg føler meg veldig heldig, smiler Brandstorp.

21-åringen har hatt en drøm om å konkurrere i MGP siden hun stod på scenen og var oppvarmingsartist før delfinalen i Sarpsborg.

– Det er mange sommerfugler i magen nå. Jeg gleder meg til alt. Nervøsiteten kommer sikkert når jeg kommer til Spektrum, men først og fremst er dette et eventyr og jeg skal nyte det.

Låtene blir i sin sluppet i sin helhet 15. februar og Brandstorp håper at hun også får sluppet musikkvideoen den dagen.

– Låta jeg skal synge i MGP måtte jeg jo ha en musikkvideo til også. Så derfor dro jeg til Sri Lanka. Jeg kunne slå to fluer i en smekk, fordi jeg måtte jo ha en video før eller siden. Dette er helt fantastisk, forklarer Brandstorp.

Får være seg selv

– Det blir deilig å gå på MGP-scenen uten de platåskoene til Glam. Det blir bra å kunne gå ut å gjøre det som oss, gliser Nilsen.

SPENT: Ulrikke Brandstorp synes det er stort å få være med i Melodi Grand Prix

SPENT: Ulrikke Brandstorp synes det er stort å få være med i Melodi Grand Prix Foto:

Bandet hans Ammunition har holdt på siden 2014. De har spilt mye i utlandet, men gleder seg nå til å vise seg frem til det norske publikumet.

– Vi som lever av musikk må skape vår egen arbeidsplass, og for meg er dette et ledd i å skape arbeidsplass i firmaet Ammunition AS, småfleiper Nilsen.

I utgangspunktet var ikke låta skrevet for å være med i konkurransen og de måtte kutte over et minutt av låta for å få den ned til tre minutter lang.

– Vi fikk tilbud om å bli med i Grand Prix ettersom de folka her synes at «Wrecking crew» var en fet låt, da var det lett å si ja til det. Vi har likevel noen krav om at vi vil ha et kult sceneshow og bestemme selv hva vi har på oss av klær. Dette gjør vi for egen maskin - vi skal ikke bli Grand Prix. Vi skal representere oss selv og stå for det vi holder på med, forklarer frontmannen.

Trenger byen i ryggen

Brandstorp og Sten Nilsen kjenner hverandre godt og de har bare gode ord å si om hverandre. De synes også at det er fint at Sarpsborg er godt representert i konkurransen.

AMMUNITION: Bandet har spilt mye i utlandet, men gleder seg nå til å få vist seg frem i Norge.

AMMUNITION: Bandet har spilt mye i utlandet, men gleder seg nå til å få vist seg frem i Norge. Foto:

– Det er dritkult at Ulrikke er med. Hun har vært med i Queenshowet mitt og et Michael Jackson-show jeg hadde. Vi er nesten som familie, sier rockeren. Brandstorp selv ler.

– Ulrikke er ei ståpå-jente som beviser at med stål-vilje kan man få til hva pokker man vil. Det står det respekt av, hun gjør alt selv og jeg synes det er flott å se at hun har kommet så langt som hun har gjort, fortsetter Nilsen.

– Nå er det dobbelt så stor grunn til at Sarpsborg bør se på programmet og stemme oss frem. Det er en folkefest og vi trenger sarpingene i ryggen og at de stemmer oss frem, fastslår Brandstorp.

Den norske finalen er i Oslo Spektrum 11. mars. Selve finalen er i Ukraina i mai.

Disse deltar også

  • Amina Sewali med «Mesterverk»
  • Joust med «Grab the moment»
  • Kristian Valen med «You and I»
  • Elin and the Woods med «First step in faith»
  • Jenny Augusta med «I go where you go»
  • Ella med «Mamma boy»
  • Rune Rudberg band med «Run run away»
  • In fusion med «Nothing ever knocked us over»

Artikkeltags