Sarpsborg Jazzklubb på sponsorjakt

SLÅR PÅ STORTROMMA: Jubileumsåret 2016 skal inneholde flere og større arrangementer enn andre år, sier Bjarne S. Aaserød og Ann Helen Hjemli. Sistnevnte skal selge inn jazzarrangementene hos næringslivet, og lete effektivt etter sponsorer. 	foto: Marte-Kari Melkerud

SLÅR PÅ STORTROMMA: Jubileumsåret 2016 skal inneholde flere og større arrangementer enn andre år, sier Bjarne S. Aaserød og Ann Helen Hjemli. Sistnevnte skal selge inn jazzarrangementene hos næringslivet, og lete effektivt etter sponsorer. foto: Marte-Kari Melkerud

Artikkelen er over 4 år gammel

Neste år skal det feires til gagns i Sarpsborg Jazzklubb. Til det trengs det ekstra penger.

DEL

– For å kunne tilby publikum litt ekstra i et år der vi skal markere Robert Normanns 100-årsdag, vår egen 10. sesong som klubb og ikke minst byjubileet, så har vi måtte tenke nytt.

Nyttårskonsert

Det sier Bjarne Aaserød. Han har fått med seg Ann Helen Hjemli i arrangørkomiteen denne gangen.

– Min oppgave blir å selge inn alle arrangementene våre, sier hun – som håper at lokale sponsorer vil være med på å dekke jubileumsfestlighetene.

– De som melder seg vil ikke angre på det, for dette blir veldig artig. Vi er ikke opptatt av å tjene penger. For vår del er det om og gjøre å gå i balanse, sier Hjemli og Aaserød, og forteller om «høydepunktene» neste år.

Allerede 16. januar spilles jazzåret i gang, og det på høytidelig og pyntet vis på Sarpsborg scene. Dit kommer Ophelia orchestra, med Morten Gunnar Larsen som orkesterleder.

– De har spilt nyttårskonsert hos oss før, og det var så vellykket at vi ønsket å gjenta det, sier Bjarne Aaserød.

Denne gangen har orkesteret også fint følge i form av operasanger Ståle Ytterli – han skal synge blant annet Kurt Weill-sanger – og tapdanseren Vibeke Hellemann.

– Her blir det berlinerkabaret, ragtime og swing – og stil, lover arrangørene, som og har planlagt vorspiel i Folkets Bar med Svein Bjørneby trio.

Nye spillesteder

Ann Helen Hjemli gleder seg like mye til 29. januar, når Stockholm Stompers skal spille på Dolce Vita – et spllested jazzklubben akkurat har tatt i bruk – og som de kommer til å bruke mye framover, loves det.

I tillegg til alle jubileene som allerede er nevnt, så skal enda et markeres av jazzklubben: Svend Asmussens 100-årsdag. Asmussen (99) kommer ikke til Glenghuset 5. februar, men det gjør Mads Tolling kvartett med supergitarist Jacob Fisher.

De to sistnevnte konsertene er i tillegg en del av Vinterjazz-uka, et landsomfattende prosjekt som Sarpsborg Jazzklubb har vært med på tidligere.

12. mars er det tid for konsert på enda et nytt spillested, det vil si et spillested som jazzklubben ikke har benyttet på flere år. Drevne Ytre Suløens Jass-ensemble med Tricia Boutté spiller i Tune kirke. 15. april er det «Birth of the cool» – Jerry Mulligan -prosjekt – som presenteres av ni proffmusikere fra Vestfold, Østfold og Oslo.

Selv om Robert Normann vil gå som en rød tråd gjennom hele jubileumsåret, skal Robert Normann-festivalen gå av stabelen som vanlig 16.–21. august.

– Festivalen vi hadde i sommer er den beste vi har gjennomført, både publikumsmessig og økonomisk, konkluderer Bjarne S. Aaserød.

– Men fortsatt er det mange som ikke skjønner hvor stor han var. Allsidigheten hans var enorm, hevder han, som gjerne hadde sett at Robert Normann-festivalen var bakt inn i det offisielle byjubileumsprogrammet. Men en stor Normann-konsert på Nasjonal Jazzscene i uke 44 blir det, kan han fortelle.

I mai er det Kardamili International Jazz Festival som vanlig. I tillegg kommer det til å være sommerjazzkaféer og mange småarrangementer gjennom hele året, lover jazzklubbleder Aaserød.

– Vi har stor tro på 2016, sier han og Hjemli.

Artikkeltags