Supergitaristen hylles på Nasjonalbiblioteket

100 ÅR: Robert Normann ville fylt 100 år 29. juni.

100 ÅR: Robert Normann ville fylt 100 år 29. juni.

Artikkelen er over 4 år gammel

Robert Normann hylles på Nasjonalbiblioteket i morgen kveld.

DEL

Grunnen er at supergitaristen og Sarpsborgs største kulturpersonlighet gjennom alle tider hadde fylt 100 år 27. juni.

Husmusiker i NRK

Robert Normann hadde bokstavelig talt mange strenger å spille på. Som jazzgitarist var han en pioner i Norge. Som musiker, komponist og arrangør var han uovertruffen. Og som husmusiker i NRK på 1950- og 60-tallet var han meget sentral i radioens virkelige gullalder. I tillegg var Normann musikalsk ansvarlig ved Riksteateret.

Les også: Penger til Robert Normann-statue

Stjernelag

Onsdag kveld samles et stjernelag av norske artister i Nasjonalbiblioteket for å hylle kulturpersonligheten fra Sundløkka. Sigmund Groven, Ingrid Olava, Jon Larsen, Birgitte Grimstad og Tove Karoline Knutsen er noen av dem som skal  framføre Robert Normanns komposisjoner innen så vel visekunst, jazz og popmusikk.

Robert Normann

  • Født 27. juni 1916 på Sundløkka. Døde 20. mai 1998
  • Legendarisk gitarist, som, i tillegg til mye annet, regnes som en av jazzgitarens pionerer
  • Avsluttet et langt og innholdsrikt musikerliv med å gå i studio for siste gang i 1992 for å spille inn "Syv stubbær for en gitar og trommer"
  • Levde sine siste år i Kvastebyen i Skjeberg

Under tittelen "Fra String Swing til Søndagsposten - Robert Normann 100 år" skal pianoveteranen Per Husby sy det hele sammen med samtaler om  Robert Normanns liv og virke.

Festival i august

Her i Sarpsborg venter man til august med å markere 100-årsjubileet. Da avvikles nok en utgave av Robert Normann-festivalen, og det vil blant annet bli avduket en statue av Robert Normann i Kulåsparken. I samme tidsromet, 16. til 21. august, skal Jon Larsen lansere sin biografi om Normann, og det vil bli avholdt konserter på ti spillesteder i Sarpsborg og Fredrikstad i løpet av festivalens seks dager.

Artikkeltags