Sarpsborg kommune skal forsøke å streame Lørdagsbrunch: – Vil at alle skal få dele opplevelsen

PRØVEPROSJEKT: - På lang sikt ønsker vi å streame alle bruncher, sier Torill Stokkan, prosjektleder for Den kulturelle spaserstokken.

PRØVEPROSJEKT: - På lang sikt ønsker vi å streame alle bruncher, sier Torill Stokkan, prosjektleder for Den kulturelle spaserstokken. Foto:

Høstprogrammet for Musikk- og Lørdagsbrunch i regi av Sarpsborg kommune er klart.

DEL

Musikk- og Lørdagsbrunch-tilbudet for seniorer fra Den kulturelle spaserstokken i Sarpsborg kommune har vært en suksess i flere år. Nå ligger høstprogrammet klart.

– I år er vi ikke bare på Sarpsborg scene, men forflytter oss mer fra sted til sted. Det gjelder å lese programmet godt, opplyser prosjektleder for Den kulturelle spaserstokken, Torill Stokkan.

Allsang i kirken

Det hele går i gang 4. september på Sarpsborg scene. Da er det duket for Musikkbrunch med Alexander Hermansen, som kommer med en musikalsk hyllest til alle verdens damer. Deretter forflytter Musikkbrunchen seg til Sarpsborg kirke, 18. september. Kantor Carl-Andreas Næss og prost Kari Mangrud Alvsvåg skal lede publikum gjennom et knippe utvalgte salmer.

– Det blir allsang i kirken, sier Stokkan.

9. oktober entrer bandet Igor med fettere scenen på Norsksenteret, før gitarist Aslak Fiske Fjalestad og resitatør Oskar Fiske Pettersen inviterer til en lun forestilling på Sarpsborg scene i november.

Ønskekonsert

I oktober er det i tillegg Lørdagsbrunch på Sarpsborg scene. Østfold symfoniorkester skal gjøre sitt for å glede publikum, som gjennom vinteren har kommet med ønsker om klassiske musikkstykker til konserten. Trond Gudevold er solist. Måneden etterpå avslutter Frode Johansen brunch-tilbudet med julekonsert i Skjeberg.

– Vi har et stort fokus på sosialt samvær. Det blir servert både mat og drikke under konsertene, enten i pausen eller i etterkant. Alt er inkludert i billetten, forteller prosjektlederen.

Skal streame

Denne høsten gjennomfører Sarpsborg kommune et prøveprosjekt. I forbindelse med ønskekonserten på Sarpsborg scene, vil kommunen forsøke å streame brunchen slik at personer som ikke kan delta får dele opplevelsen.

– Vi har også fokus på de som ikke kan komme. I år prøver vi å streame ønskekonserten til beboerne på Valaskjold omsorgssenter for å se om vi får det til.

– Vi har en drøm om at vi på sikt kan streame alle bruncher ut til alle institusjoner. Men det er foreløpig bare et prøveprosjekt, forklarer Stokkan.

Hele programmet finner du her.

Artikkeltags