Da Astrid Lindgren kom til byen

Pippi: Malin Schavenius sørget for god stemning i rollen som Pippi Langstrømpe.

Pippi: Malin Schavenius sørget for god stemning i rollen som Pippi Langstrømpe. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble et musikalsk dypdykk ned i verden til den svenske barneboks dronningen Astrid Lindgren på Sarpsborg Scene fredag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det Norske Blåseensemble, Malin Schavenius, Erik-André Hvidsten og barn fra Villekulla barne- og ungdomsteater sørget for kjente og kjære sanger fra Astrid Lindgrens verden på Sarpsborg Scene fredag kveld.

Alle barn har nok et godt bekjentskap til Pippi, Emil, Karlson, Madicken og alle de andre karakterene i Astrid Lindgrens historier.

Fredag kveld ble det rett og slett en svenskaften for de om lag 400 besøkende.

Dyktige barn: Et utvalg av barn fra Villekulla barne - og ungdomsteater var heldige som fikk være med Det Norske Blåseensemble, Malin Schavenius og Erik André Hvidsten på sin reise i Astrid Lindgrens verden. Disse var veldig flinke!

Dyktige barn: Et utvalg av barn fra Villekulla barne - og ungdomsteater var heldige som fikk være med Det Norske Blåseensemble, Malin Schavenius og Erik André Hvidsten på sin reise i Astrid Lindgrens verden. Disse var veldig flinke! Foto:

Malin Schavenius storkoste seg fra første stund og elsket seg i rollen som Pippi.

Elsker Lindgrens verden

- Jeg koste meg veldig, og jeg syns det er utrolig morsomt å gjøre et show som omhandler nettopp Astrid Lindgren. Jeg har vokst opp med dette, og jeg bare elsker det. Sangene er fantastiske og jeg syns det er en viktig kulturarv som går gjennom mange generasjoner, sier Schavenius til SA etter konserten.

I generasjoner har Astrid Lindgren preget livene til nordmenn. Og gjennom bøkene og filmatiseringene til Lindgren har stadig nye generasjoner blitt kjent med musikken og sangene.

Schavenius forteller videre at Det Norske Blåseensemble er fabelaktige. 

- Det er en artist sin drøm å gjøre en forestilling med så proffesjonelle musikere i ryggen. Orkesteret er veldig dyktige, og jeg føler en viss tryghet når jeg står på scenen. Jeg er imponert, påpeker hun.

Hørte på farfar

Det ble stormedne jubel og stor applaus da Det Norske Blåseensmeble under ledelse av Geir Holm spilte siste note fredag. Schavenius, Hvidsten og Villekulla barne - og ungdomsteater gikk av scenen før de kom tilbake for et ekstranummer.

Maria Nilsen (12) fra Skjeberg syns konserten var veldig bra.

- Orkesteret og artistene er kjempeflinke, og jeg liker sangene og musikken, sier hun.

Men det var flere begeistrede publikummere i salen.

Trombonist: Hans Georg Gunnarstorp gjorde en flott innsats på sin trombone for Det Norske Blåseensemble.

Trombonist: Hans Georg Gunnarstorp gjorde en flott innsats på sin trombone for Det Norske Blåseensemble. Foto:

Jannicke Olsen Ingerø (37), Hans Petter Gunnarstorp (34) og datteren Hannah Victoria Gunnarstorp (7,5) fikk en følelse av sommer.

- Dette var veldig bra, og jeg fikk faktisk litt sommerstemning, sier Hans Petter.

Datteren var fornøyd med farfar Hans Georg Gunnarstorps innsats på trombone. Og moren sier at det også var noe av grunnen til at de dro på konserten.

- Hannah er aktiv i Villekulle barne og ungdomsteater fra før, men var ikke på scenen i kveld. Hun ville også se farfar som spiller i ensemble, sier Jannicke.

- Jeg skulle gjerne stått på scenen med resten av barna i Villekulla, legger Hannah til.

Selv om Astrid Lindgren gikk bort for mange år siden, kan man trygt si at hun var tilbake i byen fredag kveld.

Les mer i mandagens papiravis.

Sjekk bildene her:

Bildeserie

Dykket ned i Astrid Lindgrens verden

Malin Schavenius sørget for god stemning i rollen som Pippi Langstrømpe. Eller Pippilotta Viktualia Rullgardina Chrysmynta Efraimsdatter Langstrømpe som hun egentlig heter.

Artikkeltags