– For oss er dette veldig stort. Det er ikke sånn at vi nå har forhåpninger om millioner på bok, men forhåpentligvis gjør avtalen det lettere for oss å få innpass når det gjelder spillejobber, og at musikken vår blir tilgjengelig i store deler av verden. Vi håper rett og slett det kan skape litt blest rundt oss. Dessuten er det jo veldig moro at noen har likt musikken vår så mye at de ønsket å gjøre en avtale med oss. Det er vi faktisk ganske stolte av, sier Jørgen Hansen og Morten Nilsen i Meltdown, hvor brorparten av medlemmene er sarpinger.

Verdenslansering

Distribusjonsavtalen har de gjort med det italienske selskapet WormHoleDeath Records.

– Vi har signert en verdenslansering med dem for debutplata «Answers». Ettersom den allerede var gitt ut er det her snakk om en distribusjons- og promoteringsavtale og ikke en ordinær platekontrakt. Kort oppsummert har de rettighetene til å selge plata en del år framover, sier Nilsen.

– Men det ligger litt i kortene at hvis det går bra med den platen nå, så kan vi gi ut vårt neste album på samme selskap, skyter Hansen inn.

«Answers» slippes digitalt til presse 12. januar, på alle digitale kanaler 20. januar, på cd 17. februar i Europa og på cd 10. mars i USA og Japan. Allerede er 500 skiver forhåndsbestilt. Nyutgivelsene trykkes nå i et større opplag og med ny og større booklet og noen små endringer i det grafiske.

Bolverk fra Ragnarok

Avtalen ble til takket være lokale bekjentskaper.

– Italieneren bak selskapet, Carlo Bellotti, er venn av Thomas Hansen (Bolverk i Ragnarok) som også jobber for det skandinaviske kontoret til selskapet. Thomas tipset Carlo om plata og han ble tent med en gang og da fikk vi kontakt med hverandre, forteller Nilsen.

Men selv om deres første plate nå slippes ut på nytt, så er bandet i full gang med å lage oppfølgerplaten.

– Når vi slipper den avhenger litt av hvordan det nå går med «Answers». Men vi er godt i gang, og har åtte-ni låter klare. Så nå skal vi konsentrere oss fullt om det, i tillegg blir det noen konserter framover, blant annet i Karlstad i Sverige i januar og på John Dee i Oslo i mars.

Meltdown

Metallband med medlemmer fra Sarpsborg, Fredrikstad og Svinndal.

Er ute med platen «Answers», som nå gis ut på nytt via det italienske selskapet WormHoleDeath Records